Kvällstankar..

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Japp, det blir många inlägg här. Men det hjälper att vädra sina tankar! Om inget annat så tror jag att det motiverar att inte börja igen när det gått en tid. Jag själv skrev här för 3 år sedan, då föll jag tillbaka i fällan ”ska bara ta en cigarett”. Vips så hade det gått 3 år. Tiden går fort när man slipper kämpa ;)

Kvällarna för mig brukar vara värst, men inte ikväll (ännu). Måndagar är det gruppträning, och jag var knappt andfådd, jag som tidigare blev andfådd av endast trappor (hemskt då jag bara är 28 år...). Däremot var kroppen trött och musklerna är nästan obefintliga, men det blir det ändring på nu!! Jag körde på extra mycket när jag tänkte på nikotinmonstret inom mig, den fick sig lite stryk tänkte jag. När jag kom hem märkte jag återigen att luktsinnet förbättrats, fasen vad dofter det finns ute!! Och när jag åt förundrades jag av alla de förstärkta smakerna.

Stickningarna är dock kvar. Tankarna och tomheten också. Längtar efter när rökning och nikotin inte längre finns i ens tankar i vardagen längre. Börjat få extremt mycket saliv i munnen och munsår, någon mer som haft det efter rökstopp?? Jag vill inte bli för kaxig heller, för rätt som det är så blir man översköljd av abstinensen igen.

Kommentarer

Man hinner ju knappt med att

Man hinner ju knappt med att kommentera hār, det ār länge sedan det var så. :-) Go Jezzz

Det är bara den psykisk vana

Det är bara den psykisk vana som dycker upp..Kroppen just är nikotin fri..Om man ta just en bloss,det ska smaka äcklig..
din kropp håller på en återställning,du talat om de positiva tecken efter rökstoppet..andra symtom kommer att försvinna med tiden..
tipsar dig med att dricka mycket vatten,ersätt cigg/suget med en frukt som du tycker om..Lakrits smaken dämpar ner suget om du tycker om..
Hur har du tänkt dig när du är sugen..Har du tänkt ge upp eller??
Kämpa på,

Skönt med träning!! Det om

Skönt med träning!! Det om ngt blir man ju motiverad av!
Har inte haft problem med munsår, däremot blödande tandkött och sår på tungan. Tydligen ändras salivet efter rökstopp samt att du hela tiden haft en sjuk "bränd hinna" i din mun, som nu försvinner och nytt friskt växer fram. Typ som när ett barn får nya tänder. Men vägen dit kan väl vara lite problematisk.. Jag är jätterädd att jag kommer drabbas av tandlossning, då mitt tandkött sjunkit rejält! Jag ska "belöna" mig med en tripp till tandläkaren är jag varit rökfri en månad, ta bort tandsten och höra vad de säger..

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se