Hemma hos rökare

Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Kom just "hem" från jobbet. Mellanlandar hos min kusin i två veckor fram till vårt nästa hem. Och han har banne mig cigg utspritt överallt i hela lghten! Inte askar, utan lösa cigg.
Nu sitter jag under fläkten i köket, för att inte störa honom som sover i tv/sovrummet. Här har jag suttit och rökt sååå många ggr under flertalet år. Även nu ligger askkoppen framför mig och det ligger cigg över hela köket. Men nej. Varför skulle jag? En liten, liten djävul på min axel säger att det skulle vara rätt skönt. Men han är liten och idag är jag visare än så. Vilken otrolig ångest att ta en enda cigg. Att visa sig så svag igen.
Nej, den här gången ska jag ha bättre psyke än så. För jag VET att det inte stannar vid en cigg. Jag VET att min hosta slutat, att min hy känns fräschare och att jag andas lättare nu. Och vem vill inte andas lättare? Jag vet även att 99% av de som röker VILL sluta. Så varför skulle jag då vilja ta en cigg? Nej för i helvete. Nu ska jag gå och lägga mig. Godnatt alla kämpar där ute!

Kommentarer

Morron!! *malinmyra*.du är en

Morron!!
*malinmyra*.du är en riktig kämpe..Oerhört starkt.Inte alla kan klara av det.Men du klarade det..Stolt* malinmyra*.
Så ska det va,inte bara att kämpa emot suget,men också struntar i den (cigg)
Kämpa på..

Så bra och starkt av dig!!!

Så bra och starkt av dig!!! Tänk vad du kommer att vara stolt över dig när du klart dig igenom dessa veckor utan att ta ett enda bloss. Ett bloss stannar aldrig där, en cig är aldrig bara en cig! Du behöver inte den!!
Du är grym!!

Hej Fru Myra, du har så rätt,

Hej Fru Myra,
du har så rätt, det stannar inte vid en cigarett

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se