Kvällstankar...

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Okej. Nikotinsuget är stort just nu, fortfarande inte rökning som lockar, utan nikotinet. Dessa nikotintuggummi brukar göra att jag mår illa, blir yr och det blir liksom en obehagskänsla av kliande i halsen. Och DET ligger jag och saknar som fan nu (???????). Sick! Hjärnspöket säger att jag kan ta bara En, bara en kan dock snabbt bli många många fler om känslan är densamma imorgon och alla andra dagar efter det. Så nej, jag ska inte ge efter. Ska. Inte. Ge. Efter......

Kommentarer

Mmmm nikotintugggummi smakar

Mmmm nikotintugggummi smakar pest och är liksom Zonnic är helt livsfarligt. Men läkemedelsindustrin vill tjäna pengar på oss. Inte säskilt trevligt.

…..Bara idioter som jag har fått för sig att man kan sluta röka genom att snusa (men det var länge sedan). Det kan kanske gå, men chansen är rätt liten

Det är bara en

Det är bara en fälla.
viktigaste fas strax efter rökstoppet.man hör liksom en röst som säger(Ta bara en,bara en,varför sluta röka nu?du kan fimpa senare eller kanske det är bättre om du trappa ner,alla kommer att dö).
men det är bara luriga tankar..Bästa förklarning är att röksuget försöker hela tiden med att få tillbaka rökaren som fimpat..
Jag tipsar dig med en kort promenad när röksuget dyker upp,drick vatten,tugga vanlig sockerfri tugummi,gör vad som helst för att lura röksuget,3-4 minuter det går över.
Efter det du ska va stolt över dig själv,röksugen men kunde komma undan..
du klarar det,ge inte upp,du ska vinna kampen.

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se