Dag 7, vilken bergochdalbana

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Okej, dag 7! Snart har en hel vecka passerat, samtidigt är jag på den gyllene 3de dagen helt utan nikotin.

Sammanfattat då? Jag är inte särskilt röksugen och har inte känt att jag riktigt varit det heller, det känns inte lockande när jag tänker att jag för varje dag tar ett steg närmare mot att vara totalt befriad från hjärnspöken och abstinens. Jag vill inte nolla dom dagarna och börja om från start igen, aldrig!! Jag är nog snarare mer nikotinsugen, men där tänker jag samma sak! Sjukt att jag känner att jag saknar ett tuggummi mer än rökning, särskilt den där äckliga känslan i halsen och illamåendet!??!?? Men men, jag vill bli fri så fort som möjligt, leva detta magiska icke-rökares liv och må bra i alla sammanhang. Och jag vet att jag kommer komma dit! Och jag har framför allt förstått att det GÅR att leva utan cigaretter, miljardtals människor kan ju!
Känslorna just nu är värst, känner mig ofta gråtfärdig och är sjukt lättirriterad. I ren glömska har jag flera gånger tänkt att nu ska jag ta en cig eller nikotintuggummi, för att sedan känt en stor tomhet när jag direkt kommer på att det inte går. I helgen gjorde jag ju nåt man rekommenderas att hålla sig undan från, fest och människor som röker. Jag var omringad av rökare på grillfest, uteservering och festival men klarade mig utan + att jag samtidigt slutade med zonnic & nikotintuggummi i fredags. Känner mig så otroligt mycket starkare och mer målmedveten efter att ha klarat mig!

Negativt:
- lättirriterad & väldigt känslig, det känns som att jag helt plötsligt fått 10 olika personligheter och alla tävlar om att vara frontpersonen.
- Svårt att somna de 4 första dagarna, försvann dock sen.
- Svårt att sitta still pga hyperaktivitet, försvann dock också efter ca 4 dagar.
- Stickningar i hela kroppen, fett obehagligt och det har inte försvunnit.
- Huvudvärk, det började då jag slutade med nikotinersättning och har varit konstant i 2 dygn nu.

Positivt:
- Dag 1-4 hade jag svårt att somna pga hyperaktivitet. Från och med dag 5, då jag helt slutade med nikotin, har jag däremot haft lättare att somna än vid livet som rökare.
- Jag är mycket piggare och orkar hålla igång mer. Hjärnan känns lättare på något sätt.
- Andningen!! Jag kan andas djupt igen och det njuter jag av många gånger om dagen. Djupandning tar jag till vid abstinens.
- Konditionen är markant förbättrad!!
- Stoltheten och mitt sätt att tänka!

Tips!!
Allen Carrs bok är numera min bibel! Något provocerande med sin brutala ärlighet, men absolut livsnödvändigt för mig att höra!! Nedan är tankar som verkligen hjälper mina tankar och mina hjärnspöken. Allt är mer eller minsta taget ur hans bok som hjälper min övertygelse som jag vill dela med mig, kanske hjälper någon! :)

Rökning är en kedjereaktion som kommer att pågå i resten av livet om den inte bryts. Om man redan har bestämt sig att man inte vill vara rökare längre finns ingen perfekt tidpunkt i livet för det, förr eller senare måste man gå igenom frigörelseprocessen.
Man är hjärntvättad att tro att man faktiskt njuter av en cigarett, det enda du någonsin njuter av i en cigarett är att begäret lindras. I sig själva är cigaretterna bara äckliga giftpinnar. Rökning är en form av drogmissbruk. Det är naturligt att vilja lindra abstinensbesvär, det är onaturligt att stå ut med dem.

Sist men inte minst. Jag är inget specialfall, ingen är! Ingen är så pass beroende av nikotin och rökning att det inte går att sluta. Jag är inget specialfall som på något sätt har det jobbigare än någon annan att sluta röka, ingen är! Jag har varken fler dåliga dagar i livet, eller sämre förutsättningar på något sätt, ingen har! Alla KAN sluta röka!

Provocerande läsning eller hur? Särskilt under ens värsta abstinensmoment...

Kommentarer

Där är du ju igen, jag

Där är du ju igen, jag hoppades att det gick bra en så länge och det gör ju det. Snyggt jobbat.

Vad du håller på med är att programera om livet en bit. Det tar ett tag men det går. Snart har du varit nikotinfri en vecka!!!! En hel VECKA. Rökfri en vecka har du ju redan fixat.

Nu håller vi garden uppe.

Ja!!! Din kommentar räddade

Ja!!! Din kommentar räddade mig mycket ska du veta!!! Upp o göra något, bryta tankarna!! Märker att det är kvällarna suget kommer.
TACK för att du tar dig tid och ger stöd!!

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se