8 timmar senare...

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Mycket dåligt . Nikotinsug nu: Mycket stort .

8 timmar sen jag skrev här, i ett desperat försök att motivera mig själv vilket fungerade.
Jag har inte rökt idag, trots att jag var iväg och hälsade på en person som röker och som rökte framför mig flera gånger. Jag mår fortfarande kasst. Gråten är inte långt ifrån!
Jag och sambon har för tredje gången nu slutart samtidigt, vi vill tillsammans ha gemensamma barn. Leva mer hälsosamt för hans barn/mitt bonusbarn. Även om han också slutar samtidigt får nog han ta de största smällarna från mina humörsvängningar och gnäll. Han är däremot ett otroligt stort stöd!!

Jag vet och känner att det är på grund av abstinensen som jag kan gråta, känna ilska och skratta, allt under en och samma minut. Min sambo är otroligt förstående inför detta! Han lägger inte alltför stor vikt vid mina utbrott, pch jag är väldigt medveten om det och rättar till mig efter att ha fått andas en stund.

Men men, mot dag 5 nu. Spännande att se hur jag mår imorgon, då idag var kasst och igår var ändå rätt bra.

Kommentarer

Hej Jezzz, jag menade

Hej Jezzz,
jag menade verkligen vad jag skrev, det finns massor av saker som du kann göra för att hjälpa dig själv. Tänk på saker som inte är förknippade med rökning och gör det förstärkt, vad vet jag, simma, jogga, sex, dyk , vindsurfa, gå på bio, åk tunnelbana. Allt det, där du inte rökte förut. Det gäller att skapa avlastning utan nikotin. Efter typ 3-4 veckor blir det bättre, men bara om du inte tar till dig nikotin.

OK, nu skall du få en uppgift. Välj ut en blogg här på loggen som du läser igenom helt. Valet är ditt, men jag skulle föreslå Gesines blogg. Gesine var rätt speciell här på loggen. Själv läste jag igenom Juntros. Att hålla sig sysselsatt vad det än är hjälper. Du min vän ska programmera om ditt liv.

Jag minns inte vem det var

Jag minns inte vem det var men en resenär här, hon satte sig i bussen till Borås bara för att inte röka.

Själv föredrar jag, vilket är dokumenterat här, tåg

Tusen tack PEB! Började läsa

Tusen tack PEB! Började läsa både din ich de två andra du skrev om. Köpte även hem Allen Carrs bok som jag nu sitter och läser.

Jag förstår mer och mer nu att man aldrig slutat röka förrän man slutat med nikotinet. Jag känner ju att det är rätt okej att sluta röka och jag lider inte av det, däremot lider jag av att vara utan nikotinet.

Nu i helgen är det festival i min hemstad, mycket fester och mycket utevistelser. Jag har tänkt att det ska få vara okej för mig att stilla mitt nikotinbegär nu i helgen så jag är en någorlunda vettig person att umgås med, men sen ska det vara slut även med det!

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se