Glömde mina cigg!

Igår rökte jag 5 cigarretter och snusade inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Upp 7 igår , inget bra för en sömngångare.... satt mig i bilen för att köra 10 mil. Kaffet med? japp! Ciggen med ?Nä dem glömde jag hemma!
Är mycket förvånad, jag som nästan aldrig missat att ta med mig mina cigg på 27 år. Det måste väl ändå vara ett positivt tecken ?!
Fortsätter att hosta jättemycket, det gör riktigt ont i de nedersta revbenen, undrar om man kan hosta sönder revben? I alla fall rökte ett par cigg igår men bara 5 halsbloss, resten "vispar" jag runt i munnen och det smakar rent ut sagt för djävligt! Familjelivet är inte bra, jag är på riktigt dåligt humör och både barn och gubbe får ta stryk. Mindre bra, men långsiktigt så blir det ju jättebra för min dotter. Växa upp i rökfri miljö, med rökfri mamma - en bra förebild, ja det blir nog jättebra! Börjar nu fundera på om jag verkligen behöver det där champix? Kanske räcker det med coach? Ska ringa henne nu i alla fall, så får vi se.

Tack för kommentarer och glada hejarop det värmer!!

Kommentarer

Jamen så, du köpte väl

Jamen så, du köpte väl inga på vägen heller? Bara småretas lite. Det du berättar om hostan är ju inget vidare att behöva gå igenom. Samtidigt är det en del av priset man betalar för all onödigt skit man som rökare dragit i sig. Försök få tag i en vettig hostmedicin, hör med läkaren.
Det går att sluta utan nånting, några här bland bloggarna har gjort det, men det är tufft och det kräver ett övermänskligt jäklaranamma till självkontroll. Det viktiga är att du bestämmer dig, och att prata med de övriga i familjen kan vara en hjälp - menar de "stod ut" när du rökte, be dem härda ut med detta också för det leder till nåt bättre. Håll huvet kallt och fokusera rätt, tänk också på att man aldrig får "döda" budbäraren (från engelska uttrycket 'dont kill the messenger' ) budbäraren kan vara din goa gubbe eller nån av de älskade ungarna. Prata också med dem på Sluta-Rökalinjen, de finns bara ett telefonsamtal bort. Massor av pepp till dig. Kämpa-kram. /Lucky-Lucy

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se