Två dagar senare

Igår rökte jag 6 cigarretter.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Okej, så det här med att sluta tvärt gick ju inte så himla bra.

Jag gick till jobbet, utan plånbok och utan cigaretter och under dagen så kändes det faktiskt helt OK. Sen när jag kom hem så var det första jag gjorde att ta en cigarett.

Tog en cigarett dagen efter på morgonen och sen så köpte jag cigg på dagen, så då rökte jag några till. Totalt sex cigaretter.
Idag har jag rökt 3 st, i normala fall brukar jag ha rökt 5 st vid det här laget. Jag märker att jag tummar på det här med cigaretter, tänker att: ja men jag kan ju ta en nu. Men samtidigt så känner jag inte att abstinensen är SÅ stor.

Det här med att bestämma sig gick sådär..
En morot har jag just nu, det är att jag verkligen inte har pengar för att röka fram till lön. Så egentligen borde jag verkligen bara sluta tvärt nu. En annan morot är att jag sätter snart in löshår, då MÅSTE det vara slut, för jag vill inte sätta in löshår för att det ska lukta massa rök.

Hmm, det här med att bestämma sig är svårt. Jag måste hela tiden titta tillbaka på varför jag vill sluta.

Kommentarer

Det är mycket man får tänka

Det är mycket man får tänka på varför man ska sluta röka. Jag har varit på väg ut och röka flera gånger nu. Jag röker flera gånger på en cigarett så typ 3 gånger i timmen brukar jag ta något bloss. Nu har jag inte rökt alls på över 1 timme. Så då får jag peppa mig att det här ska jag fixa. Jag tuggar vanligt tuggummi och försöker sysselsätta mig och dricker vatten.

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se