174 dagar

Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Inget.

Hej alla kämpare! Idag är det 174 dag sedan jag valde att gå cold turkey och lämna rökarlivet bakom mig. Det har varit det bästa jag har gjort för min skull. Bästa valet helt enkelt. Det har varit jobbiga veckor och månader men det blir bättre för varje dag, vecka och månad. Suget är inte stark, (oftast är det hjärnan som vill ta paus från vardagen, då kommer suget),väldig sällan. Kan säga att efter 174 dagar så kommee suget 1 gång per 2 veckor..Oftast i samband med att nån röker. Men det är inte mer än "jag vill också ha glass sug" o varar ca 30 sekunder. Man glömmer rätt snabbt att man var röksugen för 1 minut sen.
Så ge inte upp,det blir lättare och det blir bättre. Livskvaliten kommer tillbaks och man börjar njuta av vardagen utan cigg.
Lycka till alla!
Tro på er själva och tro på att det är tillfälligt "abstinensen, nedstämdheten, och framförallt suget"
Må väl och en trevlig fortsatt vecka!
Lyaka

Kommentarer

Kanon bra kämparglöd! Stort

Kanon bra kämparglöd!
Stort Grattis!
Kram //Fanny

Vad inspirerande att läsa din

Vad inspirerande att läsa din blogg! Jag har inte gått cold turkey, utan valt nikotinläkemedel, och jag vet att jag kommer ha ytterligare en svår period framför mig när jag väljer att sluta med dessa. Har som du, lätt att bli nedstämd, och därför vågade jag inte klippa rakt av. Vilket såklart resulterar i att jag kommer dra ut på processen. Men din blogg var väldigt givande, vad duktig och stark du varit och är!
Önskar dig all lycka i framtiden, kram!

Tack alla! Ja när man slutar

Tack alla!
Ja när man slutar röka förstår man varför och när man rökte. Det är så individuellt det här med substitut. Jag har testat det med men har känt att jag ej tyckte om det och lättast var det att sluta på en gång utan substitut. Tro mig har testat alla möjliga vägar men det hjälpte mig att hitta vad som passade mig bäst. Tycker att man inte ska glömma att påmina sig själv hur duktig man är och att man alltid har val. Jag tänkte så här att : "Ge det här ett år. Ge det! Du är ej tvungen att sluta, du bestämmer själv. Men ge dig chans" . Och sen ja, att alltid läsa om sina små delmål man tar varje dag hälsomässigt hjälper ). Påminna sig varför man slutar är också viktigt. Ja , det är ej lätt att sluta, det är trots allt beroende. Så jah menar var realistisk att det kommer att ta tid,krafter och även lite tårar. Alla inomboende känslor som man har släckt eller trängt bort med cigg kommer fram. Man spyr ut :D
Men tack för så fina ord ni och lycka till !
Må väl!

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se