Tredje dygnet

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Tredje och jobbigaste dygnet hittills. Har jobbat hela helgen och det har gått bra. Jag röker annars inte på jobbet heller, utan använder bara nikotinläkemedel, så det har som inte varit så jättestor skillnad. Förrän idag dock när jag är hemma hela dagen.
Har massa "skitsaker" att göra idag. Storstäda, tvätta, flyttpacka. Och allt känns sååå segt, speciellt när man inte får ta pausciggen emellanåt. Fast egentligen, hur har den där pausciggen hjälpt mig tidigare? Det har ju alltid slutat med att jag suttit och kedjerökt ist för att göra ngt vettigt överhuvudtaget. Jag har ju tagit en cigg/halvtimme bara för att slippa göra det jag måste.
Fördelen idag är iaf att jag bor långt från en affär och det finns inte en chans att jag sticker iväg bara för att köpa cigg. Min sambo är också borta under helgen, så jag kan inte sno från honom.
Nej, nog blir det en till rökfri dag av detta. Även om alla måsten känns sååå jobbiga...

Kommentarer

Hej! jag är inne på 80

Hej!
jag är inne på 80 rökfria dagar,fortfarande röksuget kom o hälsa på mig..men jag känner mig ganska tryggt för att jag har redan motiverat mig starkt(det är viktigaste vid rökstoppet) varför jag vill sluta röka så har man lätt att definiera sig när röksuget påträffad..
jag håller med att läget är lidande i de första dagarna,tom veckorna..kanske är svårt i början att hantera abstinensbesvär som profilerar mest med röksuget,ibland med oro,ångest,osv....men det blir lättare med tiden..jag har lurat röksuget med att äta en morot eller dricka vatten eller not annat..det har funkat,hittills
eftersom rökstoppet är ett svårt processen tycker jag ,det är därför man ska aldrig glömma att det är en topp seger när man blir rökfri..
kämpa på..och lycka till..
Kram/

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se