Slutrökat 1 Maj

Igår rökte jag 38 cigarretter och snusade inte.
Humör nu: Ganska bra.

Hejsan på er!!

Nu är det dax. Första Maj slutar jag efter 20år. Finns det någon hör som också tänkt sluta samma datum? Tänkte att det kan vara skönt att ha någon att ”bolla” detta med.
För det första gör jag detta för mina barn, vill finnas med i deras liv å vara frisk & sund. Sen alla pengar som vi sparar ska gå till en pool. Jag känner att jag är i en fas i livet där jag är redo att släppa min ”bästa vän i alla lägen” och starta ett nytt liv. Plus att jag ska göra min lilla pappa stolt. Efter alla års tjat ska han få vinna.

Kommentarer

Heja Bettan, Bra beslut! Men

Heja Bettan,

Bra beslut! Men gör det för din egen skulle också, så många positiva effekter. Du kommer känna dofter och smaker på ett starkare sätt än forut, kanske med baksidan att vissa saker smakar illa helt plötsligt. :-) Men mycket smakar så mycket mer och godare! Du kommer bli piggare, orka mer. Och så inte minst ! Du kommer att sluta lukta sådär äcklig gammal fimp!

Jag är inne i början på månad tre och har det lite kämpigt men det går.

Heja, heja, kämpa på. Det kommer lätta dagar men också svåra, skaffa dig en strategi - gå och ät ett äpple när du blir röksugen, eller drick ett glas vatten, så du distraherar dig själv tills suger avtar och blir hanterbart.

Lycka till!

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se