8 år

Jag kikade in av en händelse för att kolla några saker o ser att det var ganska exakt 8 år sen min resa startade . 8 händelserika år där cigarettpengarna första åren gick till en fin husvagn den betalade sig ganska fort...sen började vi unna oss lite resor jag inbillade mig att det var rökstoppet som gjorde ekonomin bättre ( och att barnen flyttade ut ) o nu finns det absolut inget röksug längre jag har inte sparat utan unnat mig belöningar för att jag slutade och det funkade för mig.
Det enda jag reagera på idag är att röklukten sätter sig ofantligt i hår och kläder märks när jag är hos min syster som fortfarande röker - inne.
Så det blir hem o duscha o byta kläder efter besök hos henne.
Lycka till alla kämpar _ det går och glöm inte att unna er belöningar små som stora bestäm dig för vad du vill ha.

Kommentarer

Hej Grattis..man bara

Hej
Grattis..man bara uppskattar dig som en kämpare som tog den symbolisk seger
du är en/ erfaren föreläsare,kan var för oss som nybörjare.
självklart du är så så stark,och stolt över dig själv.
att kämpa då är det enda verktyg kanske,och starkt motivation..men kan du säga not om röksuget,hur länge den satt hos dig efter rökstoppet start.och viktuppgång??!!
Kram/fr nybörjare som nådde idag 54 rökfria dagar

Det är så olika från person

Det är så olika från person till person , det jag kan säga är att röksuget flyger på en ofta i början och sen glesas det ut . rätt var det är kommer man på att man inte varit röksugen, jag kan än idag drabbas någon enstaka gång av lusten att röka men mer som ett konstaterande inser ganska snartt jag inte saknar det och förmodligen skulle jag dö alternativt hosta ihjäl mig om jag ens försökte prova och jag vet att jag aldrig mer klarar av att sluta så det är inte värt det.
Första året var jobbigt första gången man skulle göra saker o ting utan att röka te.x gå ut o äta, ta en cigg efter maten eller när man grillat , dricka lite vin osv osv men allting går.
Jag gick inte upp så mycket i vikt i början eller de två första åren men hade det otroligt jobbigt i livet just då med jobbet och sjuk anhörig , men sen när man slappade till sig så har jag förstås gått upp ca 10-12 kg och jag behöver gå ner 12 för att nå normalvikt.
Å andra sidan känns det lite som trivselvikt jag har alltid varit smal/mager så jag gillar mitt kurviga jag idag .jag har frågat familjen vad de föredrar en knubbig väldoftande mamma/fru som troligen får några bonusår eller en smal rykande hostande mamma/fru som garanterat dör ganska snart. Valet för dom var inte svårt.-
Så jag unnar mig äter gott dricker gott köper det jag vill för att jag är värd det.
Lycka till nu i kampen. det är inte lätt men det går .

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se