D5, 7H, 16M

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

5 dagar, 7 timmar, 16 minuter sen jag slutade med nikotin. Jag har inte rökt 106 cigaretter. 362 kronor har jag inte eldat upp.

Den här gången så kör jag helt utan nikotin, det får vara jävligt men jag vet om vad som kan hända. Och det ska vara så, jag tycker att det är skönt att känna att kroppen fortfarande vill hjälpa till att rensa ut alla gifter och kemikalier som jag valt att tillföra, 20 gånger om dagen.
Stressen med cigaretter och lite annan gjorde att blodtrycket var väldigt högt. Där och då bestämde jag mig. Ska jag fortsätta att betala 65 kronor om dagen för att förstöra min kropp??
Jag skämdes när jag rökte, gick undan, smög runt som en röskatt och letade efter ett ställe där jag kunde dra i mig ciggen utan att någon skulle se. Jag lurade sig själv. Även om ingen ser mig röka så sitter spåren kvar ett bra tag. I min mun, i mitt hår, i mina kläder. Och det hjälper inte med tuggummi eller halstabletter. Den inpyrda stanken avslöjade mig varje gång. Varje dag skämdes jag och varje dag ville jag sluta men varje dag kom jag på nya anledningar att vänta lite till men den här gången gick det inte. Kroppen skvallrade om mitt missbruk där jag inte längre kunde hitta på svepskäl. Jag har slutat förr och jag försöker att komma ihåg hur jag fintat mig själv och därför skriver jag upp fintarna här

*En kan jag ta för nu har jag inte rökt på så länge.
*Jag måste känna hur illa det smakar
*Bakslag händer alla och jag tar ett nu
*Om jag köper ett paket och bara röker 2 och sen slänger jag paketet

Ni som läser här, kan inte ni dela med er av era "bästa" argument som beroendepersonen i er använder för att falla tillbaka in i rökrutan/snusrutan igen.

Kommentarer

Välkommen till den nya

Välkommen till den nya världen,bra gjort att befria dig fr cigg.Grattis till den bra början.
om du ska köpa ett paket för att känna hur det smaka.jag skulle göra den själv non gång vid första veckan efter rökstoppet.men mitt svar till mig var att den ska smaka äckligt i munnen och i halsen och skulle jag skämas över mig själv om jag har gjort detta..
när man slutar röka då är de 10 viktiga faser som man går igenom de..en av de är *tankar*.så kom röksuget med en uppfinnings iden,(att testa bara en ,set gör inget om du gör det.det var liksom en röste hörde jag när röksuget påträffad i de första dagar när man sluta röka.)men det är bara ,It's A Trap,det är bara en fälla.
kämpa på,du kommer att klara det,vill säga till dig att jag började liksom du börjat,utan hjälpmedel.jag fyller idag 48 rökfria dagar.
lycka till.

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se