Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

Två månader

Efter att ha rökt i ca 35 år, så har jag nu inte rökt på två månader......Hur gick detta till??. Var på lite undersökningar i slutet av 2017 och i början av 2018. Efter ett test där jag testade min lungkapacitet (vilken inte alls var så dålig), så bestämde jag mig bara....Den 25 januari skulle jag ta min sista cigarett. På kvällen så hade jag 5 cigaretter kvar.....Skulle jag spara dom (i fall att) eller.....Bestämde mig för att inte ha dom kvar. Smulade ner dom i soporna. Vaknade den 26 och satte på ett nikotinplåster.
Det har fungerat förvånansvärt bra. Använder inte ens plåster längre. Röksuget dyker upp ibland, men håller inte i sig en längre stund. Har jag nu låtit bli att röka på 2 månader så känns det otroligt dumt att ta en cigarett nu. Trodde att konditionen skulle lite bättre. Jag tycker att jag hade bättre kondis när jag rökte än vad jag har nu. Frusterande. Jag försöker verkligen promenera mycket och snabbt. Gå i trappor (rulltrappor) m.m. och så har jag en metallisk smak i munnen trots ordentlig munhygien, känns så ofräscht. Hoppas på att det blir bättre. Jag är så glad över att jag lyckats hålla mig från att röka.
Snart är våren här! Ha en fin dag

Kommentarer

Bra kämpat..gratulerar för de

Bra kämpat..gratulerar för de två månader,.och den stark vilja du har.
för mig, liksom andra också tror jag.man var kär,älskad,till en bästa (sällskap,kompis)en cigg-som fanns till hands när som helst.men det var farlig och kostnadskrävande kompis,på alla sätt.och kravet för sånt förknippade relation med sånt sällskap är kostsamt och dyrt,med båda hälsan och plånbok..
Bara kämpa på.Kram till alla kämpare

Jag tycker du är jätteduktig

Jag tycker du är jätteduktig som slutat och också skippat plåstren, själv har jag mina tugummin ännu, men det kommer snart att bli slut med dem också.Vi får kämpa.Snart är det ett minne blott haha.Ha det så bra.

Jag tycker du är jätteduktig

Jag tycker du är jätteduktig som slutat och också skippat plåstren, själv har jag mina tugummin ännu, men det kommer snart att bli slut med dem också.Vi får kämpa.Snart är det ett minne blott haha.Ha det så bra.

Jag tycker du är

Jag tycker du är jätteduktig.Även som slutat med plåstren också. Själv har jag mina tugummi kvar. men det ska bli slut med dem också snart. kampen blir så småningom ett minne blott haha. Vi får kämpa vidare. Ha det så bra.

Fantastiskt! Det blir nästan

Fantastiskt! Det blir nästan som ett Hallelulja-moment när man bara känner "nu är det nog". Jag tror att den sinnesstämmingen hjälper en jättemycket, speciellt i början.

Du kanske ska ta kontakt med din tandläkare/-hygienist ang den metalliska smaken. De vet kanske/förhoppningsvis varför och vad man kan göra åt det.

Mycket bra jobbat! Häng i, fördelarna kommer att komma, en efter en. Lite olika från person till person hur lång tid det tar bara.

Kram & Glad Påsk!

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se