69 dagar som rökfri

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Nu har vi påskveckan framför oss. det blir ljusare för varje dag.Morgonen är den tid som för mig är värst utan den där cigaretten. Jag skulle gärna vilja veta hur ni som använde nikotintugummi, hur ni trappade ner och slutade med dem.Önskar er alla en bra rökfri vecka och en GLAD PÅSK.

Kommentarer

Har du någon plan på hur du

Har du någon plan på hur du gör om dina gamla vanor till nya sunda vanor?Kan vara en bra ide' att göra det annars.Du behöver inte trappa ner nikotinet.Bestäm dig bara..
Nu ger jag tusan i nikotinträsket.
Från och med imorgon lägger du av, och kastar nikotinmonstret i påskeldarna.För snart drar vi till Blåkulla gör upp brasan och spyr ut besvärjelserna.Du hänger väl på?ha ha..
Hasta kvasta o Glad Påsk !!
//Fanny

Hej. som jag tror/anser att

Hej.
som jag tror/anser att hjälpmedel är ungefär liksom färdmedel som kan bara ta mig någonstans..resten av vägen upp mot målet är man själv som ska sköta..jag var nära att fastnar när jag fimpat började jag med nikotinplåster.körde bara 4/5 gånger och slutade med de.tänkte jag så att om jag slutar röka med hjälp av nikotinplåster,kroppen få in fortfarande nikotin.då blir ny processen för att sluta med nikotin plåster också...resten av paketet/nikotinplåster som jag köpte,ha den kvar hemma utan att tänka på den,trots att röksuget slå ibland liksom storm.men jag kör med extra vilja.
jag inspirerar inte på något sätt,valet är individuellt..men du har gått en god bit.och liksom du klarat dig med att fimpa,så du klara den med att sluta med nikotintuggummi..röksuget går att släcka den med att dricka vatten när den påträffad.eller ät en morot,eller frukt.eller om det är möjligt med en kort promenad..eller man sysselsätter sig med not roligt bara två eller tre minuter så röksuget är över.
kan du tro det att ibland äter jag vitkål,om ingen frukt hemma.
vi alla vill gärna att vinna kampen.
Glad påsk..kramar

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se