I lördags var det nog..

Igår rökte jag 5 cigarretter och snusade inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

I lördags fick jag åka 10 mil enkel väg akut, för att besöka läkaren. Min förkylning hade gått från att vara lite snorig till att, jag har mycket svårt att andas.... Väl där fick jag andas i en maskin och han konstaterade att jag hade luftrörsinfektion. Ok det kan man ju ta, fick penicillin på plats och så säger han.. I och med att du bor så bort så behandlar jag dig som en kol patient, för det kan ju vara så att det här är kroniskt. PANIK!
Tänka tänka, är det nu som det "är dags"?
Ja det är det. I söndags "rökte" jag 10 cigg, dvs rökte utan halsbloss, i måndags ringde jag och begärde både rökavvänjningscoach och medicin av läkaren. Måndagen 4,5 cigg utan halsbloss men med nikotinplåster.
Idag tisdag är det hysteriskt i lungorna, jag hostar upp så mycket slem så det är inte sant. Ska möta coachen och bestämma exakt slutdatum. Jag har så ont i ryggen av allt hostande, så bara tanken på att ta en cigg och få liksom "börja om" med att hosta upp slem , gör mig galen. Idag 3 cigg utan halsbloss och det har smakat fruktansvärt! trallala la! På väg mot att bli rökfri.

Kommentarer

Välkommen och kanon beslut

Välkommen och kanon beslut du har tagit!! Jag märkte efter kort tid att alla krämpor jag hade genast blev bättre när jag slutade röka..kroppen har ju en fantastisk läkningsförmåga!! Lycka till nu och stora peppiskramar från Liselott

Starkt beslut och välkommen

Starkt beslut och välkommen hit. Här hittar du mycket nyttigt att läsa och här skriver du om hur det går. Läs gärna de olika bloggarna och skriv av dig vare sig det är jäkelskap och helknäppt eller du mår som en prinsessa och bara glider fram på en räkmacka. Du har nu fått en biljett till resan att bli rökfri. Ta den! Kämpa för det och välkommen ombord! Massor av pepp & Kämpa-kram. Lucky-Lucy

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se