Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

Titta det snöar !

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Mycket dåligt . Nikotinsug nu: Mycket stort .

Det är den 8e mars och det snöar. Det borde vara vår nu. Väntar fortfarande på operation och undersökningar. Känner mig som om jag lever i nåt slags Limbo. Sjukvården hör inte av sig och den j-a vintern vägrar övergå till vår. Röksuget har blivit större. Efter 236 dagar så är jag lika röksugen fortfarande. Tobak är den mest vanebildande drogen vi har och inkörsporten till alla andra droger. Det säljs överallt och överallt smyger sig tobaksröken in i min näsa. Den absolut mest dödliga drogen. Dödar flest människor av alla droger inklusive Heroin.Dubbelmoralen skriker ! Det måste vara något djupt fel med hur vi prioriterar saker och ting i den här världen. Tobaksbolagen tjänar oerhörda summor på att sälja sitt knark. Staten tjänar dessutom sin beskärda del som väl visserligen vägs upp av sjukhuskostnaderna. Och andra sidan så sparas det ju in en del på pensionerna ju snabbare folk dör. Allting är säkert uträknat och kalkylerat. Det har varit en lång och deprimerande vinter. Jag kanske borde försöka hitta något positivt att tänka på. Jag ska göra ett försök. Snöandet håller på att övergå i regn nu. Tänker tvinga mig ut och gå en promenad snart och se om det känns bättre.VAR ÄR VÅREN ????

Kommentarer

Jag känner med dig, vad jag

Jag känner med dig, vad jag har önskat de skulle förbjuda cigaretter i handeln.Jag beundrar dig som hållit uppe så länge. Önskar dig ett gott fortsatt rökfritt liv.

Grattis till att ha varit

Grattis till att ha varit rökfri så länge! Men vad jobbigt att du fortfarande är så röksugen. Hoppas det går över ngn gång.

Jag vet inte var du bor. Men

Jag vet inte var du bor. Men jo, vintern är lång och mörk. Jag bor i Luleå. För att klara av vinterhalvåret, äter jag en D-vitamin varje dag. Jag blir både piggare och gladare av detta. Kanske ett uselt råd till dig då jag inte vet hur du lever. I övrigt säger jag bara: - Kämpa på, du klarar det här!

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se