Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

När plåstren tar slut

Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Helloj alla kämpar!!

Har gett mej fan på att klara det här, det var en sak som min sluta röka coach sa innan jul till mig. Hon sa typ: du kommer inte att kunna sluta röka så länge din make röker hemma.

Det tog skruv kan jag säga. Bestämde där och då att jag ska minsann visa henne. Sagt och gjort, jag gjorde en plan med mig själv, köpte nikotinplåster, nikotinsugtabletter och diverse halstabletter för abstinens. Köpte flera paket med plåster på en gång så att det skulle svida lite i plånboken.

Har följt anvisningarna på förpackningen, började med en starkare styrka än rekommenderat för att helgardera.

Tog på det första plåstret lördagen nyårshelgen, rökte fyra cigg på nyårsnatten och har rökt en cigg till sedan dess. En cigg sedan nyår. Min plåster-kur tar slut fredag vecka 13, nu på fredag tar jag sista plåstret i mellanstyrkan sedan väntar 4 veckor med lägsta styrkan. Har under hela tiden garderat mig med nikotinsugtabletter och det har fungerat bra.

Vart vill jag komma med det här då? Jo, jag är orolig för vad som händer lördag vecka 13 när jag inte tar på mig nåt plåster. Kan jag stå emot med hjälp av mina nikotintabletter? Ska jag göra proceduren med plåster ändå men med vanliga plåster?

Kommer nog att ha mina blå tablettaskar liggandes på alla möjliga ställen.

Inte tusan tänker jag ge min rökcoach rätt efter alla dessa veckor!!

Kommentarer

Om jag var du skulle jag

Om jag var du skulle jag fortsätta ett tag till med plåstren och ta bort tabletterna helt :)
Men du känner självklart dig bäst! Lycka till är säker pp att du klarar det här ❤ viljan finns där då kan du :)

Tycker din make ska vara

Tycker din make ska vara solidarisk och sluta röka han med. Det gör det ju inte precis lättare för dig. Jag hade blivit vansinnig den första tiden om jag hade haft nån rökare i närheten, blev t o m sur på grannen som rökte på balkongen. Fortsätt med plåster och hjälpmedel är mitt råd. Ta sen ett allvarligt samtal med din make. Jag hade ställt ultimatum ciggen eller mig ! Borde inte vara så svårt att välja. Bättre att fortsätta med plåster än att börja röka igen. Vet din coach om att du lever med en rökare ? Prata med coachen om din situation.

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se