Vaddå irriterad?

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska dåligt. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Vet ej vad i helvete detta ska vara bra för.

Jag lider, barnen lider och tror ta mig fan katterna lider också. Lilla minsta sak som går fel så står jag där och skriker rakt ut efteråt gråter jag för det var ju inget att bli arg över egentligen. Och efter det så blir suget efter att få tända en liten cigg starkare och jag fundera ännu mer på varför jag gör detta?

Det kanske var dumt att bara sluta utan någon egentlig plan över hur eller varför jag gör detta. Varför vet jag men just nu skiter jag i både hälsan och ekonomin för lugnet hemma känns som det är viktigare än några extra kronor på kontot.
Detta med hur lyser med sin frånvaro för tillfället. Hur gör man för att bli av med suget? Byta ut cigg mot godis eller något annat? Godis är kanske inte det bästa om man vill behålla vikten men det kanske är värd några plus kilon för att klara av det värsta suget?

När kan man känna sig säker på att man klarar av att gå till affären utan att trilla dit och köpa med sig cigg hem? När slutar man känna av suget?
Varför har jag ingen plan?

Kommentarer

Det kan nog vara svårt att

Det kan nog vara svårt att bara klippa direkt utan att planera något innan, vet inte hur det gick till när du fattade ditt beslut? Jag tror det är lättare att bli av med extra kilon än att bli av med nikotinberoendet, så jag tror inte man ska oroa sig om att äta gör att det känns lättare. Om du inte vill köpa cigaretter men känner att abstinensen ställer till det hemma, kanske köp hem något nikotinpreparat att kunna ta om det blir alltför stor abstinens? Kanske fungerar det att ta ett tuggummi för att få dagen att rulla på bättre? Inte för att byta beroende, men för att ha om det någon gång känns riktigt jävligt?

Känner med dig, har själv

Känner med dig, har själv försökt sluta många ggr innan. Denna gången har jag tagit hjälp av nikotintugummi och har hållit uppe i 43 dgr. Visst är det inte lätt alla dagar nu heller. men än går det och jag tror jag klarar det.Helst vill man ju sluta utan hjälpmedel men ibland kanske man får välja mellan pest och kolera. Inbillar mig att det är ett bättre alternativ.Hoppas du finner en lösning på ditt rökbegär och önskar dig all lycka till.

Det tar ungefär 3 vector

Det tar ungefär 3 vector innan det allra värsta är över. Sedan blir detlångsamt bättre. Det går tro mig
Akupunktur hjälper mot det värsta suget

Kämpa det blir bättre och

Kämpa det blir bättre och dagarna blir lättare. Det tar ca 3v innan den värsta abstinensen är över. Allt är individuellt och det är olika hur vi reagerar på ett rökstopp. En liten tankeställare, din kropp har fungerat utan nikotin, det tar tid för den att börja fungera normalt utan alla äckliga gifter. Kroppen är så van alla gifter och skit så den tror inte den fungerar utan. Men tro mig det går alldeles utmärkt bara man ger sig faen påt. Håll ut gör livet utan gifter är så mycket bättre!! Heja heja!!

Tack alla för förslag och

Tack alla för förslag och uppmuntran!

Ta hjälp av nikotin i början

Ta hjälp av nikotin i början beroende på hur mycket du rökte innan du slutade, då balanseras du, jag rökte ett paket på 2 dagar, och använder plåster och emellanåt sugtabletter och tycker att det är tufft, om du inte använder något alls, är jag GRYMT imponerad, heja dig! Jag klarar mig INTE utan hjälpmedel i början, måste få bort vana, sug och sen trappar jag ner, tänker att preparat är billigare än cigg på sikt, vilket de är :-)
KÄMPA du grejar detta! Berätta för barn/familj, fördelarna överväger ditt humör på sikt :-) KRAM!

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se