Abstinens.

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska dåligt. Nikotinsug nu: Mycket stort .

Tar det aldrig slut !!
Dag 18 utan cigg, och suget är enormt. Kan det aldrig lätta, har försökt att se allt positivt men det är svårt.
Försöker att sluta tänka på det men det gnager hela tiden. Är så redo att sluta men även så redo att köpa cigaretter för att stilla sinnet och suget. Nu är goda råd så välbehövliga.

Ha det nu bra alla.

Kommentarer

jo det tar slut :) Jag

jo det tar slut :)

Jag ligger inte så långt före dig, 58 dagar rökfri. För mig lättade det rejält kring dag 30 någonstans tror jag, så håll ut. Jag har lite bakslag då och då med röksug men det är hanterbart, jag vet ju att jag inte vill röka mer men när den där rastlösa känslan kommer i bröstet och knyter sig gäller det att stå emot.

Det tveklöst bästa tips jag kan ge är att INTE tänka "herre gud ska det kännas så här för all framtid orkar jag inte". Ta en dag i sänder, timme för timme om det behövs och fokusera på att klara det. Jag tänker ofta "idag och nu tänker jag inte röka iallafall" och stannar där i tanken, tänker inte på vad och hur det ska kännas i april eller maj, då tror jag man ger upp istället för att härda ut.

Kämpa, du fixar det!

Har det varit jobbigt hela

Har det varit jobbigt hela tiden eller har det funnits stunder då det känts lättare än de första dagarna?

Håller på dig och hoppas att

Håller på dig och hoppas att allt går bra, gör ju det fast man inte tror det när det är som värst Ha det så bra imorgon är en ny dag..

Sugen kommer garanterar bli

Sugen kommer garanterar bli färre och svagare. Du har kommit så långt att de snart kommer att klinga av. Det tar ungefär 3v för den värsta abstinensen att försvinna. Sen är det ju bara hjärnspöken och vanor man ska vänja sig av med. Håll ut det blir lättare!

Håll ut håll ut! Jag hade

Håll ut håll ut! Jag hade gärna tagit en cigg ikväll men jag höll ut och köpte inga, jag har varit utan cigg dvs rökfri sedan 18/2. Du klarar detta! Jag har inte kommit till dag 18 ännu, men låt oss peppa varann när det blir övermäktigt!

Tack alla ni underbara där

Tack alla ni underbara där ute som stöttar , jag behöver ert stöd och det känns så mycket lättare när jag vet att jag inte är ensam.

36 dagar utan cigg , och

36 dagar utan cigg , och abstinensen är fruktansvärd :( Har både plåster och sugtabletter men suget efter en cigg är enorm. Vet inte om jag klarar av det här. Trodde för allt i livet att det skulle lätta något, men de sista dagarna har varit svåra. Har till och med intalat mig att några cigg kan ju inte göra skada, men vet ju att sen är man upp i ett paket om dan igen :(
Finns det nån annan som känner likadant efter ett så pass långt uppehåll ändå ??
HJÄLP TACK :)

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se