Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

2,5 dygn röfri

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Hej på er alla!
Okej nästa inlägg, 2,5 dygn rökfri, söndag morgon/förmiddag tog jag min sista cigarett. Om jag saknar den nu? Njaa, men jo jag gör ju det :-)
Kom nyss hem från träningen och jag sitter och reflekterar mycket ikväll hur jag byggt upp mitt rökande med belöningar. Bara förra veckan, kom jag hem från träningen, duschade, åt och satte mig på balkongen och "njöt" av en cigarett som någon sorts belöningen efter allt jag presterat under dagen. Även hem från träningen var det mer än vanligt att jag tog ett bloss. Nåväl stunden på balkongen var en stunds återhämtning om man nu kan kalla rökning för det. Först tränar man och sen suger man i sig gift i lungorna, hur dumt är inte det egentligen?! Nåväl nu är den ritualen inte längre kvar, vad gör man av tiden nu? Blir helt konfunderad här hemma, bor själv så jag kan inte riktigt snacka med en sambo heller.
Försöker skratta åt eländet, just ikväll går det bra, ganska stort sug efter den där cigaretten men valde bort den, inga inköp av cigaretter har heller gjorts, dock gillar inte riktigt magen all Nicorette sugtabletter, men det får det vara värt. Önskar er alla en fin tisdag kväll!

Kommentarer

Hej :) Jag svarade din

Hej :)
Jag svarade din kommentar på mitt blogginlägg, men vet ej om du får notis om det. Tack för kommentaren iaf :).

Åh, jag vet. Jag ÄLSKADE att röka efter träningen... Tror att det är att man redan triggat igång belöningssystemet. då får nikokicken en ny nivå med ännu mer dopamin, när du röker direkt efter träningspass. Fy, jag saknar efter-träning-ciggen... Men vad snabbt det gått att förbättra sin kondition! Blir säkert bättre och bättre vecka för vecka. Bryta vanan och få bättre träningsresultat. Ombetinga!

Heja du, vad bra, kämpa på,

Heja du, vad bra, kämpa på, själv varit rökfri 35 dagar, dock inte så duktig som du, för jag tar hjälp av nikotintugummi men mitt mål är att snart sluta även med dem.

Åh TACK för era kommentarer!

Åh TACK för era kommentarer! Nej, jag behöver hjälp också, jag använder Nicorette sugtabletter :-) De funkar :-) Jag använde dem sist i 3 veckor och hoppas kunna uppnå samma denna gång, men behöver jag dem längre så kommer jag att använda dem den tiden det krävs :-)
Åh jaa, vad roligt och läsa att också förknippar träning och rökning, jo det är nu när vanorna börjas märkas som mycket sätts i gungning :-)

Du ser alla ska vi börja

Du ser alla ska vi börja någonstans:) bra jobbat och grattis till ett bra beslut! Första tiden är hjärnan riktigt upp och ner men låt dig inte luras av den, man klarar sig utan cigg! Det kan hända mycket lustigt med kroppen i början av ett rökstopp men håll ut det blir bättre! Heja dig

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se