Tänk att jag klarat 5 dygn snart!

Igår varken rökte eller snusade jag.
Nikotinsug nu: Ganska stort .

I skrivande stund har jag varit rökfri (& nikotinfri) i nästan 5 dygn (116 timmar/6961 min/417689 sek.). Haft ont i bröstet dagligen i ett år och misstänkt att det inte bara beror på min panikångest, utan även ciggen. Dessutom fyllde jag 32 och kände att nu.... nu måste det ske! En annan stor anledning är att jag ska på VFU snart.

Niktoinabstinensen har varit FRUKTANSVÄRD. Suget har varit ENORMT! Jag har knappt sovit på 4 dygn trots starka sömntabletter :(. Lyckas somna en kvart här och där endast. Det måste fasen vända snart om jag ska orka detta... Men, det ÄR lättare idag än för tre dagar sedan. Det går framåt. Jag är faktiskt väldigt stolt, jag har inte varit utan nikotin på 14 år. Nu jäklar!

Det blir en väldigt konstig disposition av texten märker jag. Tyvärr innebär abstinensen sämre fokus. Detta i kombination med sömnbrist gör att mina meningar blir lite korthuggna och texten flyter inte. Men det får vara så.

Stolthet just nu: Igår lurade ett resebolag mig på pengar. Jag bröt ihop, men rökte INTE.
Hälsofördelar: Lukt och smaksinne är bättre och jag kan jogga en mycket längre stund!

Hoppas jag får sova inatt........ZZZZzzzZZZzzzz

Kommentarer

Fantastiskt! Bra jobbat! Jag

Fantastiskt! Bra jobbat! Jag våga mig inte på och sluta utan hjälp av Nikotin, jag tänker att för varje bloss jag inte andas in så är det ett steg mot ett bättre liv. Fy bubblan, jag har varit utan cigg sedan söndag förmiddag dvs, strax över 2 dygn, snart 3, tränar tack och lov vilket hjälper :-)

Hej Johanna! Jag har inte

Hej Johanna!

Jag har inte riktigt förstått mig på denna sida ännu, så vet ej hur jag svarar på kommentarer. Verkar ej finnas en knapp för att svara på kommentar, däremot lägga till fler. Om du ser detta, fick du nån notis om att jag svarat? :)

BRA JOBBAT! Två dygn är fantastiskt! Och du har så rätt, varje ej intaget bloss räknas! Vad fick dig att vilja sluta om jag får fråga? Jag testade med nikotinersättning för ett år sedan, jag klarade det i tre dagar. Nu kör jag på Allen Carrs metod. Även om jag inte köper allt han skriver (han är lite upprepande och allmänt mansplainande, men det finns delar som är väldigt vettiga och hjälpsamma).

Kram och hejja

PS! Träning är fan det BÄSTA mot abstinens!!!

Åh vad kul och se att du

Åh vad kul och se att du besvarat min kommentar :-)
Jag håller med, jag fattar inte riktigt heller inställningarna här, men jag har sett din kommentar :-)
När jag besvarar dig dock kan jag inte se din kommentar så jag minns inte allt du skrev :-)
Jo jag valde att sluta röka av två skäl, det ena är rent ekonomiskt, jag har det aningen tajt ekonomiskt och då kan jag inte inför mig själv erkänna hur jag kan ha råd med cigaretter men inte till andra utgifter. Den andra orsaken är hälsan. Den orsaken är nummer ETT, jag fick ett konstaterat myom i underlivet och min läkare säger att det inte är kopplat till rökning, men efter fler undersökningar så ser min diagnos inte så rolig ut, risken är stor att jag behöver ta bort livmoder så småningom vilket förkrossade mig, då jag inte har barn ännu, kanske får jag inga och jaa det hela är mer i balans nu, men då insåg jag ytterligare att jag utsätter min kropp för en påfrestning med rökningen som jag borde välja bort, så dessa 2 faktorer var orsaken till avslut.
Jag är samtidigt realistisk för att jag inte ska vara för hård mot mig själv dvs skulle jag få återfall pga min situation så börjar jag om igen, jag hoppas förstås inte det, att jag får återfall, men jag har lärt mig att vara snäll mot mig själv, sätta kraven rimligt och förlåtande mot mig själv, jag hoppas att det kommer betyda att detta går vägen :-) Förra vändan var jag 8 månader utan cigaretter, så jag vet att det går! Denna gång ska jag inte börja igen, aldrig mer!

Heja dig 5dagar då är det

Heja dig 5dagar då är det snart 1 vecka :) bra jobbat fortsätt så trots abstinens och kroppsliga besvär. Håll ut det går över och blir lättare! Heja heja

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se