Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

Nytt kapitel i mitt liv

Igår rökte jag 2 cigarretter och snusade inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Jag är helt färsk på detta forum! Jag hoppas kunna hitta likasinnade och stöttning via detta forum. Jag har rökt i så många år att jag ärligt tappat räkningen, jag minns dock tydligt att jag sista terminen i gymnasiet gick till ICA blott 18 år gammal fyllda i november, mitt inköp av cigaretter var våren 1998, jag skulle ta studenten.
Stressen i skolan, utanförskapet och behovet att synas var absolut inte orsaken till mitt inköp av cigg, men jag kan inte skyla på någon, jag har inte fallit för grupptryck eller påverkan utifrån, mina föräldrar har inte rökt, jo kanske innan jag fanns men inte under min uppväxt.
1998 köpte jag så mina cigg och sedan dess blev jag fast. Kunde inte sluta.
Jag minns så tydligt den första och enda gången jag slutade röka dock. Detta var 2012 i september. Jag blev inte frisk från en envis förkylning. Jag bestämde mig tvärt. Slängde ett nästan fullt paket på en parkering, gick in på Apoteket i ett köpcentrum och stirrade blint på rökavvänjningsutbudet. Totalt omfattande. Jag ville påminnas om nikotinsubstitutet varför valet inte föll på plåster, spray eller illasmakande tuggummi utan istället sugtabletter. 3 månader gick bra, inget sug och ingen abstinens. Sen kom våren, uteserveringar, sommar, sol, utehäng och jag trodde i min enfald att jag kunde feströka, bara på helg, bara i alkohol, när det är som godast enligt mig själv. Jo tack, det funkade i någon månad sen kom after work under veckorna och vanan/rutinen var ett faktum. sedan dess har jag rökt, våren 2013 och jag är så less, så less på vad det kostar, och hur det begränsar mitt liv, hur mycket tid jag lägger på rökningen och hur jag planerar in min vardag efter mitt beroende. Nu vill jag INTE mer. Jag vet inte om jag kommer klara vara rökfri, men viljan finns och jag tänker just nu att varje timme är en vinst, således har jag nu idag sedan lunchtid varit rökfri hjälpen är ännu en gång sugtabletter från Nicorette. I min ask cigg som jag hade hemma sedan fredag kväll hade jag 3 cigg, de har jag rökt som en ritual att nu är det klart, inga mer ska köpas men ej heller slängas bort, kanske en dum tanke men jag bestämde mig för att asken ska rökas upp, sen är det STOPP. Jag hoppas få insikter, och dela med mig av tankar, när "dipparna" kommer och kunna ventilera högt som lågt här inne. Tack så länge! Kom gärna med egna erfarenheter! Kram till alla här inne som kämpar, till mig själv ger jag en klapp på axeln för varje timme som går, för just nu räknar jag inte dagar utan timmar.

Kommentarer

Först och främst - GRATTIS

Först och främst - GRATTIS till ditt beslut att bli en icke-rökare.
Och jag känner igen mig SÅ i det du skriver.

Jag började också röka som 18-åring, och varit fast sen dess... Så himla dumt.
(Hade dock feströkat lite innan dess, men inte nämnvärt mycket).

Senaste året, och inför detta rökstoppet så har jag tänkt mycket på att "Jag måste ju sluta förr eller senare, jag kan hellre göra det nu än om 5 år".
Den tanken har hjälpt mig mycket. För jag måste ju sluta - förr eller senare.

Ser framemot att följa dig här på loggen.
LYCKA TILL!

TUSEN TACK! Blev så glad att

TUSEN TACK! Blev så glad att se att någon kommenterat, jag har inte riktigt trott på detta forum, mer än att ta del av andras erfarenheter och inte känna mig så himla ensam, jag försöker vara snäll emot mig och tänker att varje timme är en vinst :-) Kom nyss hem från träningen och där fick jag utlopp för en hel del :-) Skönt såhär efteråt.
Tack för att du delar med dig av hur du tänker, så otroligt värdefullt! Ser fram emot att få läsa mer om din berättelse också! Tack för din kommentar, du gjorde min kväll idag 2,5 dygn rökfri.

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se