Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

Hjälpmedel

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Inget.

Hejsan !!Jag var rökfri i 5 år så jag vet hur känns det som icke rökare. Japp det var så skönt att man luktade gott varje dag, kunde springa hur mycket som helst och sparade jag verkligen 100000 kr på de fem år.
Sen började jag igen. Varför??????? Vet verkligen inte.Det var stress,lite privata bekymmer,ensamhet eller har jag bara hittat på att börja igen??!!
Nu känner jag igen att jag vill kämpa och försöka sluta röka.
Jag går nu på campix medicin och är jag på 13 dag. Den första vecka gick jättebra, rökte och åt medicin.
Men när jag kom till de blåa tab. började jag känna illamående och kastade cigg med detsamma eftersom de smakade inte gott alls. Så nu är det 5 dagar utan cigg. Jag är inte alls röksugen,men läser mycket om biverkningar och det är det som jag är rädd för. Kommer biverkningar senare eller??
Hur gick det med är som har ätit champix???

Vänligt hälsning för alla som kämpar mot rökningen!

Kommentarer

Jag fortsatte med den svagare

Jag fortsatte med den svagare sorten pga illamåendet och det fungerade också. Tycker inte du ska oroa dig för biverkningar. Är ändå värre att fortsätta röka. Lycka till ☺

Jag hade aldrig klarat mina

Jag hade aldrig klarat mina första 7 dagar utan cigaretter om jag inte ätit champix. Jag trappade ner till 1 mg per dag i ett par dagar, därefter 0,5 mg per dag i ytterligare någon dag och därefter kastade jag tabletterna helt, tror det var kring dag 18 ungefär. Jag märkte helt klart att röksuget ökade för varje nedtrappning, så där är det nog ganska beroende av din motivation för ett gott resultat. Men jag mådde inte alls bra (biverkningar), vissa mår jättebra utan att påverkas a biverkningarna och fortsätter med 0,5 morgon och kväll, eller bara 0,5 mg morgon.

Ärligt talat vet ej om vilken

Ärligt talat vet ej om vilken nertrappning med champix pratat du om??? Som jag känner till champix äter man första tre dagar på morgonen 0,5 mg,sedan är 2x0,5 mg och efteråt är 2x1mg i 12 veckor.
Undantag är de som har illamående eller helt enkel passar för de mindre dosen att sänka dos av läkare,men finns ingen nertrappning eller??
I all fall mår jag toppen. Det är dag 6 nu utan cigg och det verkar att champix är rätt hjälpmedel för mig.
Tills nu finns inga allvarliga biverknigar.
Det bara att kämpa på!

Kanske jag var otydlig där,

Kanske jag var otydlig där, men det var ingen rekommenderad eller föreskriven nedtrappning utan snarare en laborering med vilken mängd/dos som passade mig, och uppenbarligen så blev biverkningarna för mycket för mig och hur mitt liv ser ut så jag mådde bäst med att ta fighten med röksuget istället för hjälpen Champix kan ge. Men under de första dagarna hade jag helt klart kastat in handduken utan Champix, jag hoppas att du kan fortsätta och må bra på tabletterna och inte drabbas av biverkningar. För funkar det så är de suveräna!

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se