Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

Nikotinberoende

Igår snusad jag 1 prillor.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Inget.

Dag 37. Tog min sista snus för 30 dagar sedan. Sen har jag använt sugtabletter. Var nere på 6-7 sugtabletter per dag i förrgår. Planen var att trappa ner sakta. 6 st till 5 till 4 osv. Det var helt omöjligt. Igår efter 2 sugtabletter på morgonen fick jag nog. Var det inte dags att sluta med nikotin eller? - Ja, det var det! Tog därför inga fler tabletter efter detta. Märkligt nog har jag inte haft några abstinensbesvär överhuvudtaget. Det har gått ett dygn. Nu har jag bestämt mig. Blir inget mer nikotin i någon form. Det ska gå. Jag är inte rädd för abstinensbesvär längre. Kommer det så tar jag det då.

Kommentarer

Skrev fel. Tog absolut ingen

Skrev fel. Tog absolut ingen prilla igår. Endast två nikotinsug tabletter på morgonen.

Helt rätt tänkt, bort med

Helt rätt tänkt, bort med nikotinet. Tror det är väldigt lätt annars att byta ut en grej mot en annan, det är ju faktiskt samma beroende. Känner att det kommer gå galant för dig. Kämpa på!!

Helt rätt inställning!

Helt rätt inställning!

Abstinens är inget farligt och inget att vara rädd för - har du kommit till den insikten så kommer detta att gå jättebra. Jag tror på dig! Du är superduktig!

Kram

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se