sleepless in seattle....

Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

1 januari 2018 kastade jag mina cigaretter och bestämde mig för att det fick vara slut med tramset en gång för alla. Då hade jag rökt ungefär 27 år. Jag åt Champix till att starta med, men droppade dessa efter någon vecka då jag inte riktigt fungerade med denna medicin. Jag har precis som alla andra haft mina dips under månaden som gått, gått upp en hel del i vikt men ser det som ett senare problem :)

Jag är fast besluten om att inte röka igen då jag vet att det tar mig nästan 5 år att samla tillräckligt energi igen för att genomföra ett seriöst rökstopp igen, för fy f-n det är jobbigt. Rökattackerna som jag har nu är hanterbara och går över ganska snabbt, vissa dagar fler, vissa dagar färre...Men det jag lider av och som börjar tära enormt på mig är fruktansvärt dålig sömn och jättesvårt att koncentrera mig på arbetet.

Finns det någon som kan ge mig lite före mig och kan ge mig lite heads-up på när detta lättar....Det känns som otroligt många "försvinner" härifrån allt mellan 30-60 dagar, förhoppningsvis för att allt börjar bli normaltillstånd att vara icke rökare, och inte för man trillar dit igen......

Kommentarer

Hej du, Seattle känner jag

Hej du,
Seattle känner jag väl till. Har varit där massor med gånger, regnar det på dig? Vänta tills det snöar i Seattle det är en speciell upplevelse. Nothing works, typ en plogbil för hela staden.

OK, så du har gått igenom en månad, BRAVO, om du inte använder någon nikotin så bör det bli bättre snart. Men se upp, det kommer att gå i vågor till typ dag 150-200. Med tiden kommer vågorna mera sällan, men det gäller att hålla garden uppe.

Många trillar tillbaks mellan dag 50 till 150.
Dag 100 är speciell vi kallar den pärleporten, ditt riktigt jättestora första mål

Lycka till min vän

Har samma problem... Inga

Har samma problem... Inga problem med själva slutandet av att snusa... Känner mig duktig i början sen kommer dopamin dippen och den totala likgiltigheten..är normalt en väldigt glad person. Tidigare tagit tuggumi tålde inte plåster..men kan inte begräns tuggandet, utan går runt som en idisslande kossa. Nu utan snus i 7 dagar ( låter som pippi långstrumps pappa) doserar ut nikotin tuggummumi daglgen 8 st 2 mg, tänkte låta det ta tid, trappa ner 2 mg per månad. Har börjat träna.. Ska öka på .. Träning är bra mot depression. Bara du hittar ngt du tycker är ok att göra. Äter regelbundet och försöker tänka nyttigt och hälsosamt. Pengarna du sparar kan du lägga på bättre mat..räkor istället för korv. Lycka till

Inne på dag 126 tror jag .

Inne på dag 126 tror jag . Dagarna går och jag har inte samma behov att hålla koll.

Jag kan fortfarande bli sugen. Och det kommer som en blixt från klar blå himmel. Jag blir lika förvånad varje gång. Det blir mer sällan.

Tycker det är skönt när jag slutade räkna dagarna. Att behovet inte fanns kvar. Tror det hände efter 3 månader. Nu går jag in här och på appen ibland när jag känner för det.

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se