Det måste vara dags nu

Finns bara fördelar med att sluta röka. Jag måste bara bli kvitt de jäkla hjärnspökena en gång för alla!
Detta måste bara gå!!
Började året med att sluta röka utan hjälpmedel och aldrig har det känts så lugnt i kroppen. Jag var kaxig som få för fy f-n vad bra jag var som fixat detta så enkelt! Varför har det inte funkat så lätt tidigare tänkte jag?
Det blev efter 1 veckas uppehåll inventering på jobb med ett väldigt långt arbetspass. Jag fick av ngn anledning för mig att hänga med dom andra ut på pausen. Vad gör ett litet bloss?? Äckligt som in i var det också och jag var där och då bombsäker (trodde jag) på att jag skulle fixa detta resten av mitt liv. Detta satte i mitt omedvetna igång hjärnspökena igen och ett bloss då blev till fler för att sedan till slut köra och handla en ask. Nu sitter jag här som rökare igen med en fet ångest efter det platta fall jag gjorde när jag gav efter....
Blir stressad bara jag tänker på att jag ska sluta röka även om jag vet att ciggen är ångestframkallande. Hur sjuk är inte hjärnan??

Vill kunna bestämma över mitt eget liv!
Hoppas jag ska kunna fixa detta!!

Kommentarer

Hej Jessica! Visst är det

Hej Jessica!
Visst är det konstigt, trots att man inte ens tyckte om den där "provciggen" så startade hela kroppen upp igen.
Jag är i skrivande stund inte rökfri än och de flesta dagarna vill jag inte ens bli det, tror jag och får för mig. Jäkla rökmonster.
Jag ville bara ge en kram och säga att du är på god väg som faktiskt stannat upp här. Att du inte bara låtsas som ingenting och röker på utan eftertanke. Enligt mig är rätt tankar det enda som kan hjälpa oss.

När jag läser din och andras bloggar blir jag inspirerad. I bland får jag för mig att folk bara slutar utan problem och jag är den enda i världen som kämpar. Här bli även jag själv normal och trots motgångar i texterna får jag upp hoppet.

Du kan! Vi kan, jag kan! Snart hoppar jag utför stupet! (Och slutar röka alltså)
KRAM!

Ja det där är nog den största

Ja det där är nog den största fallgropen av alla,att släppa garden och tänka att vad gör väl en cigg eller ett bloss. Faktum är att det gör väldigt mycket för då går man över gränsen man satt och helt plötsligt har hjärnan "lurat" en till att röka igen. Så nolltolerans är nog det enda. Lycka till.

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se