Jag slutade för lite över sex månaders sedan och ändå...

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Ja, har egentligen inga stora problem, men fortfarande får jag ibland enorma sugkänslor.

Jag har inte rökt eller snusat eller använd någon nikontinprodukt på över sex månader. Jag slutade med hjälp av Champix, fungerade jättebra för mig, och mitt faktiska slutdatum var en vecka innan jag hade planerat det. En tredjedel in under uppstarten av Champix försvann suget mellan dag 4 och dag 8 rökte jag totalt en cigarett.

Den 9 juli 2017 var sista gången jag rökte, och mitt planerade avslut var det 14 juli.

Borde ju inte få nikontinabstinensattacker få här långt efter, det måste vara nåt mentalt. Hur är det för er andra, kommer det såna där sugattacker så här långt efter och längre efter slutdatumet?

I övrigt är det här avslutet det bästa jag gjort, och jag har ingen ångest, och det var helt "smärtfritt". Tror att Champix var precis rätt för mig. Jag har inte heller använt nåt nikotinsubstitut. Eller ecig eller nåt annat, bara Champix-kuren som jag följde till punkt och pricka.

Kommentarer

Grattis! Bra jobbat av dig.

Grattis! Bra jobbat av dig. Visst är Champix ett bra hjälpmedel. Det använde jag också och lyckades sluta. Det har gått 19 månader nu. Visst kan suget komma bra länge efter rökstoppet och då är det rent psykologiskt. Kanske man är trött, uttråkad eller nåt annat.
Det är bara att bita ihop så går det över. Numera känner jag väldigt sällan ett sug och om det kommer så går det över väldigt fort. Det kan man leva med. Önskar dig fortsatt lycka till! Tänk nolltolerans och sänk inte garden! :)

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se