Dag 69

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Hej Alla Kämpare!
Kan inte säga att det har varit lätt..Det är ett beroende man har, en emotionell en. Men idag är det 69 dagar sen jag slutade röka. Har inte rört ciggen sen dess. Det känns bra att jag orkade, att jag använde all.min styrka och trodde på mig själv. Det hjälpte. Men jag säger så här att det är mycket som skall göras tills man känner att ciggen är inte ett nostalgi längre. Jag saknar röka ibland, vissa dagar är det mer och vissa är det sällan. Men jag känner sug varje dag...De är ej intesiva men jag blir bara ledsen när jag blir sugen. Hatar när någon röker brevid mig eller röker i allmänhet för att jag känner mig avundsjuk men sedan reflekterar jag över mitt beslut och alla fördelar som jag kommer att uppleva med varje dag som går. Efter reflektionerna förstår jag att det är inte lyx att röka utan de är lika beroende som alla andra och förhoppningsvis planerar att sluta. Då känner jag mig ledsen för de, det är inte kul att vara beroende, alla är vi olika och alla tar det på olika sätt. Vi orkar på olika sätt och vi har olika liv. Men hoppas verkligen att sluta må som jag mår ibland. Tränar lite ibland,mest yoga...Lugnar mig.
All styrka

Kommentarer

Det kommer att kännas lättare

Det kommer att kännas lättare och lättare, men var beredd på att när du minst anar det kommer suget komma. Men det som är bra är att de gånger som du blir sugen blir bara kortare och kortare och med längre och längre intervall. Tyvärr kan de komma ganska länge, men det är inte för att behovet finns där, det är mer hjärnan som lurar en. Ignorera suget när det kommer så försvinner det ganska fort.

Lycka till

Tusan va bra kämpat,heja dig.

Tusan va bra kämpat,heja dig. Ja det är ju liksom inte rökarna man ska va avundsjuk på men det blir man automatiskt,det är nickohelvetet som tänker så för att försöka lura en. Starkt att tänka som du gör och det bevisar vad långt du kommit :)

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se