Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

Nystart

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Inget.

Nu har jag varit helt nikotin/rökfri i snart 10 dagar. Denna gången så känns det att det kommer gå vägen. Ett par bakslag senare men det har på något vis gjort mig starkare. Har konstigt nog inte haft några sug alls nästan. Har börjat att träna och jädrar va roligt det är :) har dealat med mig själv att jag inte får göra båda så det sporrar mig för träningen vill jag inte vara utan. Har velat fram och tillbaka men det är aldrig försent att sluta.Nu känner jag att jag går på rätt väg.Avundas alla starka som lyckas sluta på en gång,tummen upp ni är grymma. Hur går det för er allihopa <3 Ha en fin lill lördag :D

Kommentarer

Kör så det ryker nu! Jag står

Kör så det ryker nu! Jag står bredvid och hejar på! Kramisar :)

Bra jobbat, 10 dagar! Häng i

Bra jobbat, 10 dagar! Häng i & kämpa på! Kram

Slå inte på dig själv bara

Slå inte på dig själv bara för att det inte gick första eller andra gången. Tror faktiskt att det är få som lyckas första försöket. Själv försökte jag tre gånger, under en väldigt lång tid. Första gången var mitten av åttiotalet, fick dubbelsidig lunginflamation och de misstänkte hjärnhinneinflamation så jag låg på isoleringen en vecka. När jag blev utskriven så försökte jag sluta, men så fort lungorna fungerade så var man där med ciggen. Det var inte min önskan att sluta då, det var mer omständigheterna som försökte få mig att sluta. Andra gången var i mitten på nittiotalet, då var det familj och vänner som ville att jag skulle sluta, jag gjorde ett försök som sket sig vid tre veckor. Varje gång jag blev röksugen åkte jag och tränade eller simmade, när jag insåg att jag simmat tre gånger samma dag så gav jag upp. Det var inte jag som ville sluta röka.
Tredje gången var det jag som ville sluta röka, jag blev förbannad på att de skulle öka skatten ytterligare på tobak, och då tyckte jag ätt nu är det förbanne mig nog, ni ska inte ha ett öre till av mig. Då plötsligt gick det lättare att sluta, troligen för att beslutet var mitt och ingen annans.
Så för varje gång du försöker så kommer du närmare ditt slut.
Detta kanske är ditt sista försök och nu kommer det att gå.
Lycka till

Hejja hejja

Hejja hejja dig!!
Kram
//Fanny

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se