Så där dagar

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska dåligt. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Kaos... Känns som dag 1 igen. Så röksugen, tänker så ofta på cigg som om jag slutade röka idag...Nedstämd igen, ledsen...Antar att det är ok att känna så...Kanske har en rätt stressig period just nu med jobbet och plugget...och såklart vill jag bara bli tröstad tror jag pga all stress. Och eftersom jag inte ber om hjälp eller berättar mycket om min stress för andra så vill jag trösta mig genom rökning. Så tror att jag saknar tröströkning....
Hoppas att det går över snart. För mitt fokus är inte så bra just nu. Har varit ute och druckit vin igår med några vänner. Suget var ej värst,( en kompis kedjerökte) men idag är jag lite ledsen bara och vill ha tröst.
God natt

Kommentarer

Hej Jag uppfattar detta som

Hej

Jag uppfattar detta som ett forum för att resonera om rök- och snusavvänjning, och jag har själv känt att jag behöver hjälp genom att äta en medicin. I grunden vet jag dock att det är ett stort bedrägeri i föreställningen att jag är JÄTTEGLAD och JÄTTEHARMONISK för att jag använder tobak. Det är ett behov jag har tillskapat mig som exploaterar min hjärnas belöningssystem.

Lyaka, jag tror att du behöver göra något som bryter mot gamla invanda mönster. Jag vet inte om du tränar något, men det gör jag - hela tiden! Jag bara gör det: byter om och så ut och svettas. Poängen är att dels trötta ut sig själv , men dels också att få det kemiska påslag i kroppen som träningen ger och som ersätter något av nikotinsuget. Det är kanske lite tröst i det, eller vad tror du? Men som sagt, jag har även behövt medicin eftersom jag dippat mentalt. Det var det som fick mig att ge upp för tio år sedan (har använt snus i 35 år).

Heja, ge dig inte!

Mvh, KI

Hej Lyaka, Jag tror du hamnat

Hej Lyaka,

Jag tror du hamnat i något av alla "svarta hål" vi ev. kan komma att hamna i under de 6 första månaderna. Jag har själv befunnit mig i ett nu och det är "bara" att komma ihåg varför vi gör detta och vilket hemskt gift nikotin faktiskt är. Du är jätteduktig, Lyaka! Kämpa på, vi fixar detta!

Ha de bäst!

Kram

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se