Dag 3

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Jag vaknade den 1e Januari 2018 och tänkte "Nej Nu slutar jag!"
Inget som var planerat men än så länge går det faktiskt riktigt bra!

Jag började röka som 14åring ungefär, jesus vad liten man var, sorgligt.. och idag är jag snart 30!
Har brottats med många motgångar i livet och ciggen har varit min "bästa vän", alltid.
Detta blir en sorg(!), men just nu känner jag mig bestämd och ser mål framför mig som jag så gärna vill uppnå. Jag ser mig själv som en Ickerökare mer än en rökare - jag har förändrats mycket under livet och hoppas verkligen jag har styrka och kraft att klara av detta nu!

Jag har en dotter på snart 5 och en bonusdotter på 5.
Jag utbildar mig inom apotek och önskar inom tid kunna köpa hus. Jag vill även ta körkort när tiden finns.
jag har många anledningar till att sluta - min Egna hälsa, mina Barns hälsa men också ekonomiskt!

Jag är lite rädd att jag inte kommer klara detta men jag hoppas mina appar (Rökfri) kan hjälpa till att sporra, jag hoppas även denna blogg och sida kan hjälpa mig att motiveras när det känns tufft.. igår gick jag in och läste en del för att få lite inspo och pepp när suget kom.
Igår vinterstädade jag hela köket från tak till golv, sorterade och skrubbade för att hålla tankarna borta..

Har ni några tips vad man kan göra när det är tufft?

Från att jag vaknade har jag tänkt på cigg.. men känner mig inte jättesugen samtidigt.. kan bara inte sluta tänka på det.. konstigt. Mina tankar brottas mellan cigg - mål - cigg - mål

Nu ska jag försöka sätta tankarna på plugget och läsa lite.
Skriv gärna och berätta hur det går för Dig.

Kommentarer

När det blir tufft så rör man

När det blir tufft så rör man på sig. Jag gick på långa promenader, dessutom fick jag akupunktur, 2ggr i veckan, de 3 första veckorna. Ja just det ja, dessutom så läste jag boken av Allen Carr 2 gånger

Det finns massor av råd vad man kann göra i arkivet här på loggen.

Lycka till, det går om du verkligen vill.

Hej Tida ! Vad kul att du har

Hej Tida ! Vad kul att du har bestämt dig för att vara icke rökare! Välkommen!
Idag har jag varit rökfri 50 dagar!
Den första veckan har man bådr fysiska abstinensbesvär men också psykiska ( jag hade det iallafall) Jag svettades,var jämt trött och lite rastlös som om jag ej visste vad jag skulle göra! Men min motivation och beslutsamhet har hjälpt mig en del! Jag jävlades med mig själv en del och gör fortfarande. Trotsade som ett barn kan man säga när suget var värst. Jag var så nyfiken på hur jag skulle hantera det, hur jag skulle reagera,vilka metoder jag skulle ta till mig etc. Alltså jag hade kul när jag var mest sugen, alltså retades med mig själv.
Nikotinet går ur kroppen på 3-4 dagar sedan kommr det vanan som man har byggt upp alla dessa år, alltså rutin -ändra dessa stunder lite och kanske läs om friskfaktorer om icke rökning, drick en del vätska, gör knäböj när du är sugen, ät frukter och grönsaker, appen har hjälpt mig mycket!
Viktigaste är motivationen!
All styrka
Kram
Lyaka

När jag hade som mest och

När jag hade som mest och värst sug så sa jag riktigt högt: NEJ, jag ska INTE röka! flera ggr efter varann. Ibland i flera minuter och så länge suget höll i. Det verkar kanske konstigt men det funkar. Om inte annat får man sig ett gott skratt och blir distraherad.
Ett annat tips är att läsa på www.nyttigt.eu om det positiva med att sluta röka. Mer utförligt än annat jag läst. Det är motiverande att återhämtningen går fortare än vad man tidigare trott. Lycka till

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se