Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

Ta ta for now

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket dåligt . Nikotinsug nu: Ganska stort .

Jag inser att jag inte kommer att ha så mycket med substans att säga just nu. Har lagt ned plåstren, vilket var suveränt bra. Jag har slutat hyperventilera, vilket är en lättnad. Å andra sidan är känslospelet uppåt väggarna och det är en lisa att vara singel i stormen. Men det finns ingen kontenta i det jag skriver, inget annat än galen känslourladdning. Och då är kanske inte den offentliga dagboken rätt forum. När jag är i en fas när jag säger mycket men får inget sagt, och dessutom blir ledsen istället för att komma med en mer vettig förklaring när jag inte är begriplig. Vilket är ganska långt ifrån mitt jag. Jag har både tålamod och självdistans nog att skratta åt när jag krånglar till det. Tårar, hyperventilering och ilska ser jag mer sällan, om jag inte är just abstinent.

Så, jag återkommer när jag har mer att säga. Surfar känslor ett tag och så ses vi om några dagar när dimmorna börjat lätta. Ta ta for now

Kommentarer

Da, da inte då. Måste inte

Da, da inte då. Måste inte vara så mkt substans alls alltid. Du kämpar ju som en iller med både att bli rökfri och förälder, är matte åt en ofrisk snäll katt och studerar heltid, bor i ny stad och det är ganska bra mycket på en gång. Känslor har vi alla. Ibland sitter de lite väl mycket utanpå skinnet eller göms mycket noga långt nere i ett bottenlöst djup, men de finns i oss och en del behöver luftas ibland. Du ska se att det kommer att ordna sig. Villa inte bort dig i vågorna (på surfen).
Var glad, var rädd om dig och ha det gott. Kämpa-kram. /Lucky-Lucy

Hej Kaki, det är lugnt, vi

Hej Kaki, det är lugnt, vi klarar av dig hur du än är. Så bara skriv på och vi läser och lyssnar på dig. Det ÄR jobbigt att sluta röka. Det spelar ingen roll vad andra säger men det är en pärs att komma igenom rökridåerna och komma ut på andra sidan. Min man sa så sent som i kväll att gud vilken tur att du inte röker för då hade vi varit tvungna att stå här ett tag. Vi var på en fest ikväll. Och det kändes ganska gott att inte behöva stå utanför----KÄMPA PÅ KAKI och många kramar LAUREEN

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se