Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

Flyger in...

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

...och säger HEJ!!
Allt är bra med mig, blir i princip aldrig röksugen nu. Det kan fortfarande komma impulser, men jag vill inte kalla det sug. Och det går över på en sekund.
Jag läser om er som kämpar i början av er rökfrihet och kan bara säga att DET ÄR VÄRT DET, men det gäller förstås att hålla ut. Såhär i efterhand kan jag säga att min bergochdalbana tog ungefär 3 månader (obs att det också ingår toppar i den!), men nu är läget verkligen stabilt. Och efter att ha rökt i 20 år är det ändå ganska kort tid! :)
Måste propagera för Allen Carr om ni inte har läst "Äntligen icke-rökare", den har verkligen hjälpt mig med hur jag tänker om cigaretter och rökning.
Kämpa på allihopa!
kramar

Kommentarer

GRATTIS MIABLO!!! Bara

GRATTIS MIABLO!!! Bara gastar så att du ska höra i flykten ;-). Snabbkollade din blogg nyss och undrar hur länge du käkade champix? Själv nu inne på dag 42 som rökfri med Champix som krockkudde. Och visst är det som du säger toppar och dalar.
Det där med Champix och våra mammor VS läkarordination: Sant är att det finns mycket biverkningar och det som din husläkare kan om din mors hälsa är etiskt konfidentiellt emellan läkare och patient. Min egen mor försökte med Champix för att hon gärna vill sluta och hennes lungor var påverkade. En läkare gav diagnos KOL, en annan astma. OK, hon fick utskrivet och började med Champix och var rökfri i mer än en månad men så drabbades hon av tråkiga biverkningar, kraftigt värkdrabbad blev hon darrig och skakig och fick ”på köpet” blodpropp. Hon har tidigare varit drabbad av propp vid ett slutaförsök med tuggummi och inhalator trots att hon vid bägge tillfällena behandlats med blodförtunnande…... Darrigheten och skakningarna försvann efter att hon avbrutit Champixbehandlingen. Tyvärr verkar det i nuläget inte finnas alternativ för henne utom att ”go Cold Turkey”, men då vete sjutton, hjärtsjuk nitromedicinerad och extremsvårt reumadrabbad, även på inre organ …. Sagt med detta långa utlägg är att det inte är allom förunnat, även om man önskar sluta röka, att kunna använda Champix. Kämpa-vidare-kram. /L-L

Grattis!!! för himla

Grattis!!! för himla trevligt att läsa att det går bra för dig!!! Jag har oxå slutat med champix och det går ju förvånansvärt bra!! Visst blir man helt lyrisk när man förstår att detta går ju för himla bra..att vara rökfri..det fungerar ju!!!!! så ett GRATTIS till och sköt om dig kramar i massor till dig från Liselott

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se