Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

Bakåt och framåt...

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska dåligt. Nikotinsug nu: Mycket stort .

Innan jag slutade igen var jag faktiskt inne och läste igenom hur det varit förut. Det är ibland där mina egna referenspunkter till de tyngre dagarna kommer, även om allt verkar lite annorlunda nu. Till viss del annorlunda för att jag inte längre har kvar "världens bästa motivator" längre, till viss del tror jag det handlar om metoden. Jag hänger i och jag överlever, men det är inte i förnekelse eller för att försöka finna ursäkter att röka igen som jag inser att jag har problem med metoden. När det har gått bra under längre tid har jag använt Zyban (första kuren fanns inte Champix sedan fick jag tillbaka den då jag var nöjd). Den här metoden har aldrig riktigt fungerat. Jag har kommit ett par dagar längre än Stålmannen-metoden brukar ta mig, men mer är det inte. Òch det kryper i kroppen.

Mitt problem är läkaren. Den läkare jag var hos sist vill jag inte träffa igen. Han var kränkande. Orkar inte ens gå in i det, men det var mer intressant att mina föräldrar inte stoppat mig för 16 år sedan än att jag ville sluta nu. Och att jag ville sluta nu var läkaren inte heller säker på eftersom jag tidigare börjat igen efter ett halvår. Alltså vill jag ogärna komma tillbaka och säga att det fungerade i nästan 3 månader och att jag sedan började igen (han vägrade också skriva ut mer än ett paket, så jag hade inte tabletter för hela den långa varianten av kuren). Det var inte hans fel att jag började röka igen, det var mitt eget. Så det är inte så jag menar. Men det tar emot att söka läkare, samtidigt som jag klarat det betydligt bättre med läkemedel. För att göra det mer spännande är jag skriven och har min faktiska adress i olika städer, i olika delar av Sverige dessutom. Det kan orsaka en del problem.

Men vare sig metoden eller motivationen ger särskilt mycket hopp. Hoppet är istället jag själv. Vilket är att föredra egentligen tror jag. JAG brukar nämligen inte misslyckas med att vakna och leva, det misslyckas graviditeter fett med.

Kommentarer

Bra analys och nu är det

Bra analys och nu är det härifrån och vidare som gäller, hoppas jag. Man ramlar och reser sig några gånger och, ja vad annat finns det än att traska på. Ett ärr sitter kvar på kroppen medan ett blåmärke lättare försvinner vilket av dem är motivationen och vilket är metoden, det säkra här är att du själv är kroppen. Håll fast vid hoppet och skruva upp motivationen några snäpp. Du kan förbli rökfri, det vågar jag lova. Massor av pepp & Kämpa-kram. /Lucky-Lucy

Välskrivet, rättstavat,

Välskrivet, rättstavat, rätt meningsbyggnad, men ändå blir jag alltid förvirrad när jag läst dina inlägg. Vad ville hon få fram, vad är kontentan.--Strunt samma, jag antar att problemet är att du inte får någon läkare att skriva ut Champix till dig. Och det låter vidrigt för dig. Jag hoppas verkligen du hittar någon som kan göra det. Lycka till

Hej Kaki! Blev glad att se

Hej Kaki!
Blev glad att se att du hittat hit igen. Jag blir så förbannad på okunniga läkare, min mammas läkare tyckte att hon skulle göra som han, "sluta med vilja", för han skrev inte ut champix då det var "för mycket biverkningar". Kan du byta läkare?
Lycka till och fortsätt kämpa!!!

Millis, jag tror att texten

Millis, jag tror att texten ibland är svar på tidigare kommentarer. Men säkert är det annat som förvirrar. Detta inlägg handlade eg mest om att det är asjobbigt att sluta utan läkemedel. Att hitta någon som skriver ut är inget alternativ nu, jag har ju varit rökfri i 10 dagar. Och sedan vidrör jag det faktum att jag inte har samma grund att sluta nu som i april. I klartext - jag kommer med största sannolikhet inte att bli gravid. Inte någonsin. Vad det anbelangar kan jag röka hur mycket som helst. Kanske det enklaste vore att låta identiteten vandra vidare och skapa en ny. Som livet är, som det är att sluta röka nu. Eftersom förutsättningen ändrats radikalt. Inte minst metoden, utan läkemedel, som gör mig bra mycket mer känslosam den här gången... Fast kanske är det helt enkelt inte metoden med offentlig dagbok som passar mig. Vet inte riktigt... På något sätt blir jag väl rökfri till sist ändå.

Det kommer aldrig några bättre dagar - de bättre dagarna skapar man medan de pågår

OBS! Inte Champix till den

OBS! Inte Champix till den som planerar en graviditet, heller ingen graviditet under pågående Champixbehandling - så rekommenderar i alla fall Pfizer själva på bipacksedeln som följer med tabletterna. Tror info även finns på FASS på webben. /L-L

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se