Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

Slutdatum imorgon

Igår rökte jag 10 cigarretter och snusade inte.
Humör nu: Ganska dåligt. Nikotinsug nu: Mycket stort .

Hej!

Imorgon är dagen då jag har beslutat mig för rökstopp. Har en cigg kvar som jag ska röka innan jag bäddar ner mig ikväll.
Känner oron och lite panik inför morgondagen.. tänk om det blir skitjobbigt och jag inte klarar av att hantera suget.. svårt att se något positivt just nu och behöver lite pepp

Kommentarer

Ingela, det går om du vill.

Ingela,
det går om du vill. OK säger du och undrar om du verkligen vill. Ja, det gör du. Sluta tvivla, nu gör vi det här.

Lycka till! Det är inte lätt

Lycka till! Det är inte lätt men inte omöjligt heller! Tro mig att det blir lättare för varje dag! Jag har varit den största tröströkaren man någonsin kan tänka sig. Jag har varit såå bunden och så kär i rökning att jag till slut började avguda och skapa en relation till mina stunder med ciggen. Jag utan ciggaretter existerade ej. Flykten från vardagen,ångesten,ensamheten, ciggen var där. Men jag vet att jag och vi alla värda mycket mer, vi har alla styrkan inom oss!
Håll ut, försök att identifiera dina mest röksugna stunder, drick vatten, se något roligt,spela spel, laga mat, sov, tugga på något (hat läkerol), sluta röka app) Allt detta hjälper, man blir ledsen, inlärda beteendet kommer att sitta där ett tag så varje dag är en positiv kamp trots att det ej känns så då vi har ett beroende.
Det blir bättre,ta en dag i taget.
P.s min 27 rökfri dag, cold turkey här
Kram och styrka till dig!

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se