Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

Hur jag slipper känna abstinens

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Har rökt tidvis ganska mycket och nog varje dag i 12 år ungefär, men mera vill jag det inte. Har inga cigaretter och när suget kommer smygande påminner jag mig själv om vad rökande är. Jag föreställer mig min kropp framför mig och ser sedan hur jag drar ner dendär carncerröken i lungorna. Riktigt tänker på vad den ställer till med, all tjära o hur det påverkar kroppen. Och mitt röksug försvinner! Påminner mig själv att det känns olustigt när kroppen rensas; men det är nödvändigt. Jag ska bli frisk! Om jag aldrig hade rökt, vad skulle jag tänka om det då? Nej usch det är nog färdigrökt för min del. Det sitter i tankarna, dom styr känslorna.

Kommentarer

Bravo Sara, du har rätt

Bravo Sara, du har rätt inställning det här kan gå. Jag har hängt här på loggen ett tag, man lär sig att märka när det kan gå. Men....lätt är det inte

O ja, billjetten till

O ja, billjetten till slutarökatåget 2017 är stämplad. Nu får du inreda och måla din vagn

Har läst dom andra inläggen.

Har läst dom andra inläggen. Och ser hur du kämpar med hjärnspöket " menhärdå,fårjagtaencigg".
Det blir lättare.
För varje gång du " hoppar av bussen" " går ut från affären" " går upp på morgon" osv och inte tänder en cigarett, lär du hjärnan ett nytt beteende.
Efter ett tag ( för min del runt 100dagar) så är det många cigaretter som jag " glömt" tex, nu åker jag pendeltåg, och varje morgon tog man en cigg på perrongen, eller när man hoppad av tåget, dom cigaretterna är helt borta ur systemet.
Även min älskade älskade morgon cigarett är bort från systemet.
Du kommer fixa detta!
Det blir lättare!

Bra kämpat Sara ! Allt dom

Bra kämpat Sara !
Allt dom andra skriver stämmer på mig med.
Det tog runt 100 dagar sedan var dom flesta "spökena" utdrivna.
Perrongen, efter maten, till kaffet o.s.v.
Nu har det gått snart tre år sedan jag lade ner skiten och de senaste 2 åren har jag tänkt på cigg kanske 10 ggr men det går över väldigt fort.
Giftet är ute ur kroppen ganska snabbt men inte "spökena" och det är bara att härda ut och inte göra det jävligare än vad det är.
Tyck inte synd om dig, njut av varje timme du slipper skiten !!!

/Håkan

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se