Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

Ledsen och rastlös. 12 dagar snart....

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska dåligt. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Känner mig ledsen hela tiden. Allt jag gör känns inte kul
Vill ej träffa mina vänner, vill ej laga mat, vill ej gå ut...Ligger bara i sängen. Min helg är så där lite ensamt men inte sugen efter sällskap heller.
Ciggaretter, hur kan man definiera dessa liksom. Att ta ens hälsa och ge ångest när man röker, att ta ifrån ens liv och glädje när man slutat. Berg och dalbana. Det är vad det är just nu för min del.
Inser för varje dag som går att rökningen var en flykt för mig, flykt från min ångest, flykt från depression, vardagen, alla måsten och mig själv ibland. Hur ska man förklara, det var som om jag stängde av från världen när jag tände ciggaretten.
Känns tomt i magen just nu, ledsen och rastlös. Men jag vet att dessa symptom går över , det blir bättre och jag kommer att bli gladare... Men inte idag....

Kommentarer

Cirka 10 dagar till sedan

Cirka 10 dagar till sedan blir det långsamt bättre. Tro mig

Tack. Det kändes bra att

Tack. Det kändes bra att höra! Mår bättre idag...Gladare. ) Idag är det 13 dagar och imorn är det hela 2 veckor. Känns obeskrivligt. Tur att jag älskar att läsa dikter för folk på nätet ) (Instastories) Gör mig lugnare. )

Låt inte en liten cancerpinne

Låt inte en liten cancerpinne äga ditt liv!
Du är värd ett liv utan ett beroende.
Du är värd att hitta på roliga grejer för pengar du annars eldat upp.
Du är värd ett liv utan att hela tiden stressa för - måste ta en cigarett.
Du är stark! Du är stark som börjar ta kontrollen över ditt liv, som börjar bryta dig loss från slaveriet du suttit fast i!
Kämpa på!
Du fixar detta!

-och jag säger..Tillåt dig

-och jag säger..Tillåt dig själv att må skit ibland.Det gör man utan cigg också=)
Men jag lovar dig..det är bara din kropp som håller på och återställer sig,den såkallade omställningsfasen.Då förstärks alla känslolägen och man är i obalans.
Hejja dig!!

Kram//Fanny

Tack ni underbara! Jag känner

Tack ni underbara! Jag känner att det kommer att gå hur bra som helst och allt annat är tillfälligt! Acceptera att man mår som man mår och ta en dag i taget. Dagarna är inte lika jobbiga, trots vanan och saknaden så mår jag ändå toppen
Märker att jag ej tänker på rökning så ofta! Helt otroligt! Glömmer ibland att jag har varit rökare. Varje dag en bra dag! 2 veckor idag! )

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se