Bröllop, abstinens

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Hej!

Nu har jag varit rökfri i 32 dagar, 2 timmar och 21 minuter. Känns fantastiskt! Jag märker tydligt på min röst (som alltid varit hes) att den är mycket ljusare! Jag tycker om att sjunga och kan även sjunga mycket högre/ljusare toner! Känns skönt.

Jag har alltid tränat väldigt mycket, även som rökare! Idag sprang jag i ganska rask takt och det kändes skönt! Den känslan har jag längtat efter. Som rökare var det mycket psyke och "pusha" sig själv - att känna att man kan jogga i rask takt och bara njuta är otroligt härligt och jag börjar sakta men säkert nå dit.

I lördags var jag på ett bröllop i Serbien - alla rökte inomhus vid borden och det var mycket vin! Jag fick riktigt jobbig abstinens - men stod emot hela kvällen och efter ett tag släppte det. GUD va glad jag var dagen efter att jag lyckades hålla mig!! Det hade känts som ett stort misslyckande om jag hade rökt då.. Men jag antar att ta sig igenom varje "jobbig" situation är bra, det ger en verktyg och vana att hantera "utsatta" situationer och hur man skall stå emot. Kommer abstinensen alltid finnas i dessa situationer eller kommer man så småting om inte bli ens tänka tanken på att röka? Hur är det för er som varit rökfria länge?

Hur som haver, en månad uppnådd!! Bara fortsätta kämpa :)

Kommentarer

Grattis till 32 rökfria

Grattis till 32 rökfria dagar!! Bra kämpat!! Sjukt bra av dig att inte falla dit på en så stor fest som ett bröllop, särskilt där det röktes mycket och frestelsen säkert var stor. Har varit rökfri i ett år som längst, vissa gånger när man gått förbi rökare känns det bara äckligt, andra gånger man gått förbi röken har man blivit lockad och sugen.
Kämpa kämpa!!

Toppenbra jobbat! Riktigt

Toppenbra jobbat!
Riktigt starkt av dig att stå emot rökningen på bröllopet.
När jag har varit iväg på uteställen, har jag laddat väskan med en påse riktigt jäkla sura karameller.
Folk tar en cigg, jag tar en karamell.

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se