Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

I'm alive :-)

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Hm.... Jag inser att jag gått upp i rök lite. Men jag har inte rökt. Efter veterinären igår åkte jag hem, och ganska snart somnade jag. Tills nu, när jag ska till skolan igen. Det var nog egentligen det bästa som kunde hända, jag hade fortfarande toppabstinens 24 timmar efter mitt inlägg. Och efter att ha snärjt runt med det alltför länge är det lika bra att somna ifrån eländet. Nu är det bättre. Men det hängde på ett hår där ett tag. Passerade Pressbyrån vid pendeltåget och tänkte verkligen... Men det var ett så stort kapitel att be främlingar titta till Tamlin och dessutom snabba mig så att tåget inte skulle gå. Ibland är ödet ganska vänligt när det krånglar till cigarettköpen. När jag kom hem var jag mest sockergalen, i desperat nästan snyftande behov av godis. Men jag vågade faktiskt inte gå ned till affären, de hade ju cigaretter också... Det var då jag somnade ifrån alltihop. Och nu mår jag faktiskt bättre.

Och katten. Han mår av allt att döma bra för närvarande. Ny veterinär. Ny stad. Och ju mer jag tänker på det desto mer förbannad blir jag faktiskt. För 1,5 år sedan fick katten en diagnos på hjärtsjukdom. En 100% dödlig hjärtsjukdom. Men det kan ta tid att dö och katten mådde bra. Men av olika skäl (ffa en jättestressad och elak djurskötare som stressade Tamlin till en nivå jag aldrig tidigare sett) bytte vi bort den kliniken (och därmed en av Sveriges ledande veterinärer på hjärta). Vi kom till en annan hjärtspecialist, som mätte Tamlins hjärta var tredje månad. Och i januari startade behandling för att han var dålig. I augusti var han bättre, men nu var jag orolig för jag kände att han var för trött. Det var förmodligen en släng av nojjig matte bara, men nu var det åter en sån där expert-expert som gjorde utlåtandet. Och han underkände min veterinärs resultat (alltså inte den andra expert-expertens, det vore ojuste kollegialt sett). Dessutom muttrade han något om expert-expertens resultat, ifrågasatte hela diagnosen (fast katten får i så fall en annan lika bister så för katten spelar det ingen roll bara aveln) och bytte medicin. Jag var lite paff och på ett vis glad, men jätteledsen över att behöva byta tillbaka till dumma djurskötaren i vår. Men nu är jag förbannad. Tre veterinärer, som jag väljer att lita på, fäller olilka uttalanden och byter vildsint min katts medicinering. Det är för fan inget skämt! Ni kan väl för h-e inte pröva på Tamlin vad som kan tänkas fungera!! *suck* Kan de inte bara träffas alla tre och slåss om saken?
(Millis, han skulle inte bada för diagnosen, utan för att han har lite päls så att talgen som på vanliga katter glansar upp pälsen, fastnar på kroppen så han blir lite gul och fet i sin korta päls)

MEN, röker gör jag inte!! Och det är över en vecka sedan nu

Kommentarer

Du är duktig. Kämpa på:

Du är duktig. Kämpa på: Visst är det för j-vligt att dom skall krångla med små som inte kan tala om vart felet är??

Kramar/carina

jag har läst igenom alla

jag har läst igenom alla dina inlägg från allra första början (vi slutade ungefär samtidigt förresten!). Jag tror att det skulle vara bra om du gjorde det också. Då ser du när abstinensen blir som värst. Vilken tidpunkt det gick åt pipan. Har du en slutarökamänniska? Som verkligen kan allt om abstinensen och olika hjälpmedel.
Det krävs två saker för att lyckas sluta: En stark motivation och massor med envishet. Jag vet inte om jag har hört om ett bättre motiv än det du har. Och envis är du ju som rabiessmittad iller. Så det du behöver är någon bredvid dig, till hjälp och stöd. Lycka till med allt!!!

VA BRA Kaki!!! för det är

VA BRA Kaki!!! för det är ju i såna där situationer som man får prövas, men DU fixade det super bra gjort!! Massor av peppiskramar från mig till dig/Liselott

Bra gjort tjejen, du klarar

Bra gjort tjejen, du klarar detta. och jag instämmer i Millis kommentar att du skulle må bra av att läsa dig igenom bakåt.... för det finns mycket kunskap där. och jag håller tummarna för dig. kramar i mängder från Laureen.

Det är bra, det är över

Det är bra, det är över en vecka nu ja, du ser att det går. Det gör det inte per automatik, kräver en hel del kraft och en stens envishet... Och jag vet att du varit där förr, läst på loggen och bloggen. Nu är det ju bra att du har referenser. Härda ut och kämpaaaa!!! Jag önskar dig all lycka på vägen och hoppas på det bästa för din katt. Massor av pepp & kämpa-kram. /Lucky-Lucy

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se