Glad

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Hej!

Nu har jag inte rökt på 90 timmar, dvs 3 dygn och 18 timmar. Det innebär att jag har avstått från 36 (!) cigaretter som jag annars hade fått i mig. Jag visualiserar en skål framför mig med alla dessa 36 cigaretter i och känner mig aningen äcklad... Tänk att beroendet är så starkt att vettet flyger ut genom fönstret och man utsätter sin kropp för sådana påfrestningar? Jag har aldrig sett mig själv som en beroendeperson innan men inser nu att jag verkligen har ett starkt beroende.

MEN! Wow vad skönt det känns i kroppen, känner mig fri på något sätt. Det känns skönt att andas och känns som jag får mycket syre! Dock kan jag känna att jag nästan har lite ont i lungorna, som att de är "trötta" - något jag inte brukar känna av annars. Suget kommer med jämna mellanrum - varje gång det kommer hoppar jag på ett ben 20 gånger haha... Kan låta konstigt men det känns som det hjälper mig att luta mig tillbaka mot någon form av ritual när suget kommer för att stanna upp och tänka. Fysisk aktivitet som några hopp påminner mig om hur andfådd rökningen gör mig.

Trots problem med trötthet, lätt huvudverk osv känner jag mig motiverad eftersom jag känner att kroppen njuter av att slippa cigaretterna! Den enorma rastlösheten jag hade i kroppen igår känns borta idag.

Tänk vad tre små dygn kan göra.. Längtar till milstolpe nr.1 : en vecka! Tiden går såå långsamt men det är bara att härda ut, denna jobbiga första period måste man uthärda förr eller senare.

Kommentarer

Toppen bra jobbat!!! Sluta

Toppen bra jobbat!!!
Sluta röka apparna är bra, och även denna loggen.
Du har klarat " dom värsta" timmarna.
Jag håller med, det är helt sjukt och ens liv kan styras av " en" jäkla cigg.
Åk iväg och käka ute ca dag 5-7 ( helt galet för min del..... typ som en smakexplosion).

Så billjetten till det rökria

Så billjetten till det rökria tåget är stämplad. Du får välja hur du vill ha din vagn själv. Värt att tänka på, vad vill du ha med dig på resan?

Den ända regeln som gäller på tåget är att du inte röker. Om du röker så trillar du av tåget och det gör ont som fasiken och man måste springa för att komma fatt igen.

Frau W det gäller för dig

Frau W det gäller för dig också

STORT GRATTIS!!!! Håll i och

STORT GRATTIS!!!! Håll i och håll ut!!
Du tänker rätt=)
Kram /Fanny

Bra kämpat.. Man har sina små

Bra kämpat.. Man har sina små knep att ta till som hjälper till en själv.
Jag själv har denna och rökfri appen .
Jag tar en promenade eller tränar på gymmet lte mera nu för ha tankarna på annat hall.
Jag håller tummarna att du ska lyckas.
Ha en trevlig dag.

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se