Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

Sjätte dygnet

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Är mitt i sjätte dygnet och en ny skolvecka har börjat. Ibland är det störande hur ostruturerad jag är, att jag har svårt att själv styra mig att göra det jag borde. Men det går ju... Och snart är det tid att komma tillbaka till jobbet igen. Ju längre jag är här desto mer inser jag att jag inte vill. Jag behöver verkligen byta jobb, när jag tom på avstånd känner att jag inte vill vara där. Hmmm... Det blir ett jobbigt kapitel. Jag antar att jag går tillbaka i december och därifrån söker nytt jobb. Ett år till. Max. Sedan får det vara nog. Men det har varit svårt att sätta stopp mitt inne i barnverkstan, är fortfarande svårt... Men någon gång är det ändå dags.
Dagen började i panik, jag vaknade efter 8 och måste normalt vara ute kvart över för att hinna i tid. På med kläderna, ansiktet och skorna. Ut. Springa två trappor. Stanna. Fundera. Det är måndag. Det var något med måndagar Gå tillbaka in, sätta på datorn. Ja, det är något med måndagar... Jag börjar 10.
Nu är det istället en trevlig morgon, allt är redan färdigt för dagen och jag kan surfa med mitt kaffe i handen. I soffan utspelar sig en sån där tokig lek som man ser när man har kattungar. Katten tvättar sig, ser sin svans, kastar sig efter den och den försvinner. Om och om igen. Men jag har ingen kattunge. Jag är en 14-årig hankastrat. Men de kan vara rätt tokiga de också.
Det är hursomhelst en trevlig morgon, en att föra till boken om de bra stunderna. Imorgon kommer min vecka att gå till ända framåt kvällen, och kanske kanske blir rökfriheten mindre krampaktig då. Har någon förresten noterat att plåstren kliar mer och mer varje gång man sätter på dem (ja, på olika ställen!). Blir det värre kommer jag snart inte kunna ha dem...

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se