Och så ska det bli ännu värre säger dem

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Andra dagen rökfri. Idag har det varit tuffare. Man måste tvinga sig till att göra allt. Huvudet surrar av tankar kring rökande och cigaretter. Är lite mer hungrig känns det som och dessutom tyckte jag att mina ytterkläder luktade illa. Kan luktsinnet redan ha förbättrats??
Hur som helst så fick jag veta av en vän, som också slutar röka nu, att det blir värre och värre med abstinensen. Kanske fram till 3 veckor. Stämmer det verkligen?!? Hur ska man då klara det? Har nikotinplåster, lägsta dosen 16 timmar/dag + nikotin sugtabletter 2 mg 5 ggr/dag.

Kommentarer

Jo det stämmer nog tyvärr om

Jo det stämmer nog tyvärr om du slutar med nikotin helt. Använder du plåster eller någon annan form av nikotin så tar det mycket längre och slutar oftast med att du faller tillbaks.

MEN det finns massor med saker som du kan göra under första tiden för att få hjälp. Att söka på loggen efter detta är en bra sysselsättning. Själv använde jag akupunktur

Ja, det stämmer. Du kan må

Ja, det stämmer. Du kan må förfärligt på många olika sätt. Säger bara en sak. Håll ut. Det går över. För mej hade det klingat av efter tre veckor.
Lycka till!

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se