Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

Imon gäller det. Vilken hjälp kommer man få?

Igår rökte jag 20 cigarretter.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Inget.

Hej Allihopa!
Skrev för ca 1 vecka sedan här på loggen om att börja med Champix. Imon är det dags att gå på den bokade tiden hos VC. Blir antagligen Champix som det lät på henne redan på telefon. Är så nervös för biverkningarna. Är rädd för att jag inte kommer fullföra det om jag får dessa.! Men håller tummarna, kan inte hålla på med det här giftet mer. 28 år och rökt sedan jag var 15 och är uppe i MINST 20 cigg/dag. Usch! jag hoppas hoppas detta kan hjälpa mig! Och tack för alla fina å stöttande kommentarer jag fick sist jag skrev. Ni är så gulliga ! :) kram på er. Och kämpa på alla där ute!

Kommentarer

Hoppas det kommer funka för

Hoppas det kommer funka för dig, jag håller tummarna

Tror faktiskt att du kommer

Tror faktiskt att du kommer att fixa det här. Var inte rädd för biverkningarna. Själv så fick jag rysligt många hälsoproblem under första 3 veckorna som resulterade i både läkar besök och telefonkontakt med sluta rökalinjen. Men håll ut och dtå på dej. Det är farligare att röka. Och alla sjuka biverkningar och/eller abstinensbesvär går över. Ca 3 veckor tog det för mej.
Så lycka till!!

Det kommer gå jättebra! Man

Det kommer gå jättebra!
Man trappar upp försiktigt och fint på Champixen så det är inget som händer hux flux, utan du får chans att känna in vad som händer.
Biverkningarna tycker jag nästan faktiskt mer handlar om regelrätt nikotinabstinens. Se bara till att ta tabletterna i samband med måltid (så du slipper illamående) och ta inte kvällstabletten för sent (helst i samband med middag) så du kan somna sedan. Så är det 'bara' att spänna fast bältet och åka med :-)
Det är jobbigt att sluta röka med champix också, men hundra gånger lättare än cold turkey (tycker jag) :-)

Lycka till!

Hej Jag har inga biverkningar

Hej
Jag har inga biverkningar av Chapmix mer än huvudvärk i starten. Det kommer gå jättebra, det ända är att vanorna sitter i men suget är borta:)

Tack fina ni :) . Självklart

Tack fina ni :) . Självklart blev hon sjuk så kommer få en ny tid. Hoppas det blir snart! Så retligt när man var peppad. Hur mkt kostar champix ca? Kram på er

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se