Behöver motivation

Igår rökte jag 20 cigarretter.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Inget.

Hej. Ny här och hoppade in här för att jag verkligen behöver pepp och motivation från dom som har varit i samma sits. Jag röker alldeles för mycket och har försökt flera ggr att sluta men det går inte! Vi har försökt att få syskon i 6 år till sonen och jag vet att jag måste sluta för att det ska ta sig. Men ingenting funkar och jag skäms för detta då jag egentligen vet vilken vinst jag kan få. Hur har ni gjort som verkligen haft det så svårt att sluta? Någon som har erfarenheter av Zyban eller champix? Har detta funkat för er isf? Hjälp mig att få motivation :).

Kommentarer

Hej! Såg inte att du hade

Hej!

Såg inte att du hade skrivit här först, men se mitt svar på din kommentar kring champix. Klart du ska testa, du verkar ha motivationen men behöver lite draghjälp. Du ska inte skämmas eller känna att det är konstigt att be om hjälp - det är ett steg mot den bästa resa du kan göra i ditt liv.

Må gott!

Det är fasiken inte enkelt,

Det är fasiken inte enkelt, humöret är skit, sover ingenting på nätterna (fortf efter 40 dagar) använder inga preparat... men man klarar det, en dag i taget!! Och det kommer du oxå göra. Jag har inte använt champix för jag vet att jag hade fått alla biverkningar som finns.

Ta ett nytt beslut varje morgon! Idag ska jag inte ... precis som alkoholisten tar beslut.. beroende som beroende dagar blir veckor blir månader.
Du fixar det, vi hjälps åt och peppar varandra.

Hej! Jag har rökt i 50 år och

Hej!
Jag har rökt i 50 år och i maj visade lungröntgen på lungemfysem. Fick Champix via vårscentralen (blir billigare då). Slutade röka efter 11 dgr, nikotinet gav mig inget längre! Har nu varit rökfri i 3 månader, slutade med Champix 10:e augusti. Den enda biverkan jag fick var ganska livliga drömmar! Rekommenderas och lycka till!

Hej Jag kör min 12:e dag med

Hej
Jag kör min 12:e dag med champix och har inte rökt på ett par dagar nu:) Känns super då jag rökt i 35 år. Champix tycker jag är super, det är jättelätt att sluta! det som sitter kvar är alla rackarns vanor, efter maten, när jag pratar i telefon, på väg till jobbet i bilen, när jag varit och storhandlat, ja jag kan hålla på länge. Men det är "bara" vanan... Jag har skaffat nya morgonvanor, loggar in på banken och överför 55 kronor varje morgon till mitt sluta röka konto har även döpt kontot till det:) Så tar jag kaffe och bank i stället för kaffe och cigg:) alla medel är tillåtna. Tycker också att den här loggen är super, så många i samma eländiga situation som tillsammans kämpar!!! Så haka på oss, vi stöttar dig!

GO GO GO!!!

Tack alla ! Imorgon gäller

Tack alla ! Imorgon gäller det ! Ska till VC och prata. Hon tyckte bara genom att pratat i telefon att champix nog var den bästa lösningen. Hoppas bara man inte får alla biverkningar som kan komma med dessa tabletter. Hur har det gått för dig plupp ? Har du fått några biverkningar?
Ska verkligen försöka vara aktiv här när jag börjar =D så många stöttande kommentarer ! Gulliga ni! Kämpa på ni med! Ni är grymma!

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se