Läskigt värre

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Mycket bra.

I förrgår så small det till. Var på konferens med jobbet. God mat och dryck. Men det brukar jag få då och då. MEN h- vete så sjukt röksugen jag blev. Helt plötsligt. Det var ingen som rökte omkring mej utan det kom som en blixt från en klar himmel. Efter 40 dagar!!!!! Kan nästa döda för att få en cigg. Sjuka tankar. Men lite halvfull men ändå smart så tänkte jag faen" det är nolltolerans som gäller-tusan ge mej en cigg- vill du verkligen gå igenom den fruktansvärda avgiftningen en gång till - skiter väl i det- ge mig en cigg- osv"
Jag blev rädd. Ska det vara så här? Resten av mitt liv? Hittade som tur var ett nikotintuggummi i fickan. Jag har gett bort alla tuggummin...smart??? Jag är helt puckad!!! Usch!!!
Idag är jag så sjukt glad att jag inte rökte men hade jag haft möjlighet tror jag att jag hade åkt dit..
Jag vill inte röka. Jag vill vara rökfri för det känns så himla bra. Men jag kom ner på jorden. Tar nu en fucking dag i taget och kan inte bli kaxigare än så.
Så kan jag kan du - yes!!

Kommentarer

Så bra gjort av dig, hoppas

Så bra gjort av dig, hoppas jag kan göra som du så småningom!

Jag höll på att bryta ihop i

Jag höll på att bryta ihop i fredags, fy fan vilken dag vilket humör men rökte inte.
Jag tror att nikotinet kommer påverka oss ett bra tag till.
Bra gjort, ha en dag!

Du, superbra kämpat av dig!

Du, superbra kämpat av dig! Det handlar så mycket om vanans makt. Vi är programmerade (av nikotinet) att förknippa alkohol med feströkning (oftast) och de där tillfällena är oftast de tuffaste att kämpa emot. Personligen har jag aldrig riktigt lyckats komma över suget efter cigg när jag dricker alkohol så min lösning har snarare blivit att hålla mig nykter :-)

Jag fattar att du hellre hade gnagt av din hand på konferensen än varit utan cigg - MEN NU FIXADE DU DET! Otroligt - jag är verkligen grymt imponerad. Vilken viljestyrka! Kan nån fixa detta så är det ju du - cred!

Tack för all pepp!! Härligt

Tack för all pepp!! Härligt med äkta rökare. Jag menar fd rökare!
Kram

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se