Inte sovit en natt på över en månad. Sååå trött nu!

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska dåligt. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Har panik nu!
Har inte sovit en natt på över en månad. Hade nikotinplåster på från dag 1, efter några dagar klippte jag det på hälften, för att se om det blev någon skillnad. Noll zero skillnad. Sedan 1 1/2 vecka har jag inga alls.
Mina nätter ser precis likadana ut som dag 1 till nu dag 34.

Jobbar på som vanligt 8-9 timmar om dagen. Vaknar helt slut på morgonen, då jag vaknat flera gånger. Drömmarna är oxå helt sjuka, inga mardrömmar men livliga.
Lägger mig vid 21-22. Somnar vid 22.30. Vaknar 01, 03, 4.30 sen ringer kl 06.

Idag efter vaknat flera ggr i natt gick jag upp 5.30. En lördag! Toppen!
Ligger i soffan ont i huvudet och bara ligger. Måste få sova på nätterna!
När kommer det?

Ha en fin helg!
Maria

Kommentarer

För mig vände det långsamt

För mig vände det långsamt efter ca en månad. Så håll ut! Även fast det känns jobbigt så får du lite vila mellan uppvaknandet. Det är tillförelsen av nikotin som stör kroppen så sluta helt med plåster så snart som möjligt.
Drömmarna beror på att nikotinavgiftningen. När det kemiska beroendet är borta upphör också drömmarna är min erfarenhet. Håll ut!

Sedan 1 1/2 vecka har jag

Sedan 1 1/2 vecka har jag inga plåster alls. Men det gör ingen skillnad tyvärr.

Åh vad duktig du är, grymt!

Åh vad duktig du är, grymt! Då behöver du bara hålla ut, det går över. Jag kan rekommendera att dricka något rogivande te på kvällarna innan du går och lägger dig. Jag kör själv med Kvällsro från Friggs, det funkar jättebra på mig. Innehåller passionsblomma som är milt rogivande och sövande. Tar någon timme innan det verkar, ibland behöver jag två koppar innan jag kommer till ro. Oftast somnar jag ganska omgående.
Men under min avvänjningsfas förra gången minns jag att det ocksåvar rätt kämpigt. Men det blir nog inte värre av lite rogivande tänker jag. Om det kniper kan du säkert få några insomningstabletter utskrivet av läkare?
Tycker mina värsta sömnstörningar vänt i samband med rökstoppet efter ett par-tre veckor. Men jag har ätit champix som också mixtrar med sömnhormonerna så det är inte hugget i sten. Försök se tiden an, nu kommer det vara såhär ett tag. Kanske planera in en powernap kring lunch på jobbet för att orka tills det vänder?

Tips är annars de klassiska för att bygga bra sömnvanor: Se till att motionera varje dag (inte senare än 2 timmar innan sänggående) så att kroppen är trött. Gå och lägg dig samma tid varje kväll och ha en behaglig sovrumsmiljö (svalt i rummet, bra sängkläder som värmer lagom). Se inte på tv i sängen och undvik mobilskärmen som också ger uppiggande ljus.

Hoppas det ger sig snart! Kram!

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se