Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

Dag tio på champixen

Igår rökte jag 2 cigarretter och snusade inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Japp, klarade dagen riktigt bra igår, rökte 1,5 cigg så det är jag supernöjd med, med tanke på de vanliga 20 ciggen...
Idag en liten fimp och nu är det inte mer kvar:) eller :( ja vi får se under dagen vad som händer. har som tur är ett par möte inbokade så det är bra, för då är jag ju upptagen med annat. Mår lite illa av champixen men jag vet om att det över om 5-10 minuter. Igår kväll när jag tittade på tv och tänkte på rökningen så tänkte jag faktiskt igen på reklamen, jag slutar inte med något, jag börjar med något annat:) jag gillar verkligen den reklamen! så har jag min sista semestervecka, och börjar jobba på måndag, känns lite fundersamt hur det ska gå att inte röka på jobbet.... men får väl skaffa mig nya rutiner där med, för det är där som jag har det jobbigt. Innan var det telefon= cigg, så jag får hitta på något annat i stället.
har startat nya rutinen här hemma:) I stället för att röka så loggar jag in på min bank och sätter över 55 :- på ett nyöppnat konto:)
Bilen ja, brukade alltid rök en cigg och ta en kopp kaffe på väg in till jobbet ( tar 1/2 timma) men nu får det bli radio och kaffe i stället. Tar tacksamt emot tips för att ändra rutiner:)

Äh nu kör vi !

Kommentarer

Vad duktig du är! Kul att det

Vad duktig du är! Kul att det funkar så bra med champix även för dig! :-)

Bra knep att sätta undan pengarna, det blir så påtagligt då vad man inte röker upp.

Var och en hittar väl sina egna vanor, men jag har tagit för vana att vika tvätt och småpyssla i hemmet. Dels är det skönt för kroppen att få röra på sig, dels blir det fint här hemma. På jobbet har jag helt enkelt sett till att hålla mig sysselsatt bara. Och däremellan tagit upp telefonen och pillat med något trevligt spel, facebookat lite osv. Använt tiden som en liten micropaus, helt enkelt. Ibland är man ju faktiskt hungrig också, det är bra att lära sig lyssna på det och kanske ta en frukt eller ett glas vatten.

I början när det var som värst använde jag sluta-röka-appen jättemycket. Det var rätt häftigt att se hur jag successivt minskade frekvens på inloggningen, dvs att röksuget kom allt mer sällan - och hur fort det gick. Första timmarna var det väl typ var 5:e minut, sedan glesnade det till 15-20 minuter och på tredje dagen rörde det sig om kanske en gång timmen eller mindre. Efter en vecka kändes det som jag aldrig gjort något annat.

Så häng kvar och kör på - du är grym som fixar detta!

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se