Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

var finns min slutarökavilja?

Igår rökte jag 7 cigarretter.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Har dragit mig för att logga in här, gissa varför? Jo, jag tror ni vet, jag kan inte hitta min vilja att sluta röka :(
Varje gång jag köper ett nytt paket, tänker jag, nu- bara denna sista paket, sen när det paketet nästan är tomt- så säger nån djävul djupt inne i min hjärna; köp ett nytt paket ... och jag är så följsam o lydig :(
Min älskling fyller 60 år 14 oktober, och när jag fråga vad han önskar sig i present- så svarade han; -att du slutar röka, ooo jag vill ju ge honom det han önskar sig, och tänk, det kostar ingenting, tvärtom- jag får mer pengar över om hans önskan går i uppfyllelse, jag måste börja trappa ner.

Jag fick champax- tabletter av min svåger, han hade några kvar- jag började äta några dar.....men slutade, skyllde på att jag blev konstig i huvuet - fast tror att verkliga orsaken var att jag visste att om jag fortsätter så får jag inte känna njutningen av när jag röker..
Jag ska, jag ska...snart....nästa vecka.....jag klarade ju mig bra i 2 år utan att röka!! So whats the problem?

Ja ja
Men, ett stort grattis till er alla här på loggen som klarar av att sluta, fortsätt så- so maby jag kommer sen
Kämpekramar

Kommentarer

Den där som lurar dig att

Den där som lurar dig att köpa nya cigg är ju nikotinmonstret. Det är så det funkar. Det gäller att stå emot och ha orken, tänka på något annat och försöka ignorera. Efter en stund försvinner det. Ju mer man klarar hålla emot, desto mer sällan kommer impulserna.

Jag har ätit Champix i omgångar och det är det enda som funkar för mig. Jag blir helt besatt av tanken på cigg om jag inte får röka så jag fixar inte det att leva efter mitt råd ovan ;-) Men med champix får man det mentala andrummet och glömmer succesivt bort att röka. Såsmåningom vill man inte ens röka och då är det bara att lyssna på det, bita ihop något dygn och sedan är man iland :-)

Det man ska veta om champix är att det kan ge en hel del bieffekter och bör inte tas utan kontakt med sjukvården. Vidare är de rätt tuffa mot kroppen och bäst effekt får man om man sakta trappar upp dem.
Jag har lärt mig att man bör ta tabletterna i samband med måltid, annars blir man illamående. Vidare ska kvällstabletten helst inte tas senare än typ kl 19, annars kan man inte sova.
Och så får man fantastiska drömmar ;-) Blir man ändå illamående eller får ångest kan man komplettera med atarax och åksjuketabletter, men rådgör med en läkare.

Jag kan verkligen varmt rekommendera Champix, förutsatt att man känner att man klarar av dem. En del blir väldigt obalanserade och då ska man förstås inte ta dem. Bra är också att kombinera dem med sluta-röka-terapi,

Det som är så häftigt med champix är att de går in och spärrar kroppens förmåga att ta upp nikotinet. Man får alltså en extra skjuts rent kemiskt att bryta beroendet. Effekten blir att ciggen smakar bläääää efter ca två veckors upptrappning och då är det som sagt bara att fimpa och åka med på resan.Ofta har man vid det laget minskat så mycket på sin konsumtion att abstinensbesvären blir närmast en promenad i parken dygnen som följer (men man ska ändå vara förberedd och ha en plan, för de kommer komma och måste hanteras).

Lycka till och kram!

Vad är detta Champix som ni

Vad är detta Champix som ni skriver om?
Själv är jag så jäkla skeptisk mot alla läkemedel för den industrin vill så klart tjäna pengar på vårat beroende precis som tobaksindustrin.

Nä, nu är det min tur att bli rik - genom att inte naivt gå på allt som storindustrierna vill att vi matar oss själva med - och därmed spara hejdundrans massa pengar

Jag äter champix nu och det

Jag äter champix nu och det är verkligen en walk in the park att sluta, det handlar bara om att ändra alla sina rutiner, men som sagt det kan ha biverkningar, så prata med din sluta röka sjuksköterska på vårdcentralen så får du mer info, lycka till!

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se