Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

Morr morr morr

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket dåligt . Nikotinsug nu: Mycket lite .

Morr... Har varit i Märsta igen för lysrör. Och nu, hemkommen med ytterligare ett felaktigt sådant, insett att felet aldrig varit mitt ögonmått utan att affären helt enkelt inte har lysrör av min storlek. Varför ska min förjordade hyresvärd (bor i andra hand) ha ett badrumsskåp med omöjlig rörlängd? Jag menar, det har ju varit rossligt sedan jag flyttade in, kunde de inte ha bytt det själva istället? Fast, å andra sidan fungerade det då, till skillnad från toalett och diskmaskin som jag också fått fixa. Inser att jag är lite rökslutarretlig även om det är ganska bra trots allt. Nåja, jag fick reda på att jag fick byta mina lysrör om jag hade kvittot kvar, och det har jag. Så det blir väl schampo och tvättmedel från ÖB för lysrören eller nåt. Och så får jag besöka Claes Ohlson vid tillfälle. Sålänge fortsätter jag med min lilla fönsterlampa i badrummet. Pust stön och stånk. Hemma i Göteborg har jag ju koll på var man kan tänkas hitta dylika saker.
Nu ska undersökas vad jag har för mat att få ihop för veckan, städas lite till och fixa med golvtvätt. Golven borde nog bonas i bostaden, men det finns gränser för vad andrahandshyresgästen KaKi anser är hennes ansvar i den trevliga men underhållsmässigt eftersatta tillfälliga bostaden. Ska bli skönt att se min egen eftersatta bostad igen i december. Där lysrören fungerar och där jag inte satt en 8-sitssoffa i ljus mocka (den är väl intäckt i inte mindre än 7 IKEA-överkast för att motverka kattpåverkan) i det enda rummet.
Just nu blir det lite Buffy från förra rökfriheten (fatta att jag fick hela serien för rökpengarna!!)

Kommentarer

Hallojsan! men visst är det

Hallojsan! men visst är det häftigt när man ser att slutaröka ger effekt, så ha en skön kväll med Buffy! Kramiz

Mjau, mjau, mjaurrr det

Mjau, mjau, mjaurrr det ville sig alltså inte nu heller då. Sånt retar även en ickerökare utan röksug. Tips - ta med dig det attans ickefungerande lysröret till en välsorterad lamp- eller elaffär så torde det kunna lösa sig. ÖB och CO är inte alltid så välsorterade, däremot packade med allsköns kinesiskt containerbråte, miljötänk existerar bara på pappret där ... Tur man inte röker längre, glad att slippa och ja det blir mer klirr i kassan då. Det finns kanske fler välförtjänta Buffy-boxar för dig att investera i ;-). Tänk på att tiden går fort, snart är du tillbaka i din egna lya men självklart behövs det bra ljus i badrummet, ska ju inte krascha rökfrihetsdrömmen heller. Härda ut & Lycka till! Kämpa-kram. /Lucky-Lucy

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se