Börjar närma sej slutdatum

Igår rökte jag 12 cigarretter.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Har ätit Champix i 8 dagar idag. Sista doshöjningen nu. Jag har inte mycket biverkningar. Var lite illamående första dagarna och huvudvärk en dag. Annars märker jag inget. Igår var jag på bröllopsfest, då rökte jag mer än vad jag gjorde dagen innan. Det går längre mellan cigaretterna och ibland "glömmer" jag av dem helt. Har satt slutdatum till den 16/7. Detta för att syrran gifter sej den 15/7 och jag tänker inte bjuda mej själv på ett misslyckande direkt.
Idag ska jag börja med att bryta vanan att röka när jag pratar i telefon. Det gör jag alltid så det blir att jobba emot impulsen. Får se hur det går.
Champixen gör nog sitt jobb, men känner mej fortfarande motiverad och vill så gärna lyckas denna gången!!

Kommentarer

Hej TiaMaria! Välkommen hit.

Hej TiaMaria! Välkommen hit. Här är den perfekta platsen för att skriva av sig o få stöttning. Jag önskar dig all lycka till. Många här har slutat via Champix, jag också. Jag tror på dig. Tror du har styrkan o beslutsamheten som behövs för att sluta. Kramar Roxy

Hej och välkommen hit!

Hej och välkommen hit! Champix fungerar men det ligger ändå på att en bestämmer sig och att man gör (eller snarare slutar göra), att man tar steget och bestämmer sig för att göra annat än röka.

Jag har använt Champix och det fungerade bra i starten för min del, men jag klarar inte av illamåendet riktigt (även om jag vet att illamåendet försvinner, så Champix blev mest en starthjälp för min del, en starthjälp till ett rökstopp.

Vare sig det handlar m bröllop, bröllopsfest, annan fest, eller bara prestation så kommer vi alltid att möta situationer då vi tidigare har rökt, då vi känner att en cigarett skulle sitta "gott". Det behöver vi alltid ha en beredskapsplan för. Här på sidan kan du hitta andras berättelser och inspireras av andra som slutat röka, med Champix, utan Champix, med nikotinersättning, utan det osv.

VÄLKOMMEN och LYCKA TILL!

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se